tromaktiko: Η δικιά μου θεωρία συνωμοσίας!!!!!!

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η δικιά μου θεωρία συνωμοσίας!!!!!!



Πριν από 14 χρόνια ώντας φοιτητής σε κάποιο οικονομικό πανεπιστήμιο παρακολούθησα ενα σεμινάριο από τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο.
Όταν τελείωσε την ομιλία του σε κουβέντα που έκανε με όλους τους συμφοιτητές μου, προσπαθούσε να μας εξηγήσει ότι ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για την ενέργεια. Πλέον λίγο πονηρά σκεπτόμενος στα 33 μου και χωρίς απαραίτητα να λέω ότι η άποψή μου είναι σωστή θα ήθελα να σας την παραθέσω σαν θέμα προς σκέψη:
α)εδώ και κάποιες μέρες υπάρχει μια εκπομπή (αθέατος κόσμος) που ισχυρίζεται κάποια πράγματα σχετικά με την πλουσιότητα και την επάρκεια των φυσικών πόρων της χώρας μας και δυστυχώς παρακολουθώντας "τα αντικειμενικά δελτία ειδήσεων" δεν έχω δει καμία αναφορά σε αυτή, όταν για παράδειγμα μας κάνουν αναμεταδόσεις για το που έφαγε ή το που έκ..σε ο τάδε ή ο δείνα "καλλιτέχνης".
β)υπάρχουν δύο τεινά λοιπόν. ή να ισχύουν ή να μην ισχύουν αυτές οι έρευνες που αναφέρει ο κος Χαρδαβέλλας. Και όμως κανείς δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια και από την στιγμή που υπάρχουν εταιρίες που θέλουν να χρηματοδοτήσουν τις έρευνες (τις οποίες κάνουν ήδη Έλληνες πανεπιστημιακοί μην ξεχνιόμαστε) άρα χωρίς κόστος για το κράτος. Διότι αν δεν υπάρχουν κοιτάσματα οι μόνοι που χάνουν είναι οι εταιρίες που θα χρηματοδοτήσουν αυτές τις έρευνες. Αν όμως τελικά υπάρχουν?????????
Αν υπάρχουν, οπότε ισχύει το γεγονός ότι η Ελλαδίτσα μας ξαφνικά γίνει Ελλαδάρα μας εξαιτίας του γεωλογικού της πλούτου, ποιος είναι αυτός που χάνει??????
Μήπως όλα αυτά τα πιόνια που μας εξουσιάζουν τα τελευταία χρόνια και που το δικό τους συμφέρον είναι ταυτόσημο με των εταίρων τους (ΗΠΑ,ΕΕ,ΔΝΤ κλπ.)είναι αυτοί που τελικά χάνουν????
Και γιατί λοιπόν να μην δίνουν σε όλους μας την ευκαιρία να ξέρουμε την αλήθεια ώστε στην χειρότερη περίπτωση να μην ελπίζουμε άδικα???
Το ερώτημα λοιπόν που θέτω σε όποιον θέλει να σκεφτεί ειναι το εξής:
πότε μπορεί κάποιος να έχει οφέλη πιο εύκολα από την χρησιμοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών μιας τρίτης χώρας ???? όταν αυτή είναι ισχυρή ή μήπως όταν την έχει κατακερματίσει σε μικρά τμήματα χωρίς ουσιαστική εθνική ταυτότητα.....
Δεν ξέρω ειλικρινά αν η σκέψη μου ισχύει αλλά είναι μια σκέψη ......

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!