tromaktiko: Βράζουν οι κάτοικοι, εξαπλώνεται η χολέρα

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Βράζουν οι κάτοικοι, εξαπλώνεται η χολέρα



Στην πρωτεύουσα της Αϊτής Πορτ-ο-Πρενς επεκτάθηκαν οι βίαιες διαδηλώσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα με φόντο την επιδημία χολέρας που οδηγεί καθημερινά δεκάδες ανθρώπους στον θάνατο. Δέκα μόλις μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό και με την επιδημία χολέρας να αποδεκατίζει τον πληθυσμό, επικρατεί ένταση στη χώρα της Καραϊβικής εν όψει των εθνικών εκλογών της 28ης Νοεμβρίου.
Εκατοντάδες νεαροί Αϊτινοί, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Χολέρα: Η Minustah μάς τη μετέφερε», αναφερόμενοι στην αποστολή του ΟΗΕ για τη σταθεροποίηση στην Αϊτή, επιτέθηκαν εναντίον στρατιωτών του ΟΗΕ, ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα.
Οι κάτοικοι της χώρας κατηγορούν τους κυανόκρανους ότι έφεραν την επιδημία στην Αϊτή, από την οποία έχουν πεθάνει τουλάχιστον 1.110 άνθρωποι, κάτι που αρνείται ο ΟΗΕ. Οι Αϊτινοί επιτέθηκαν σε περίπου 10 κυανόκρανους που βρίσκονταν στο πίσω μέρος ενός κλειστού φορτηγού, ένας από τους οποίους έπεσε από το όχημα, αλλά κατάφερε να ξανανέβει. Πριν από λίγες ημέρες ανάλογες συγκρούσεις σημειώθηκαν στο Καπ-Αϊτιέν, όπου σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες.
http://www.ethnos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!