αυξήσουν τον κίνδυνο για καρκίνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, εκατομμύρια ζωές θα σώζονταν παγκοσμίως αν ο καθένας μας μείωνε την κατανάλωση κρέατος.
Έκθεση από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Φίλοι της Γης έδειξε ότι μόνο στη Βρετανία θα σώζονταν από θάνατο 45.000 άτομα ετησίως αν ο πληθυσμός δεν κατανάλωνε πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα κρέας. Οι Έλληνες όμως δεν φαίνεται να ανησυχούν παρόλο που είμαστε η πρώτη χώρα στην ημερήσια κατανάλωση κρέατος.
Σήμερα η κατανάλωση μπριζόλας, κοτόπουλου, λουκάνικων κ.λ.π. αγγίζει τα 100 με 150 γραμμάρια τη μέρα. Την ίδια στιγμή σε χώρες πιο κρύες όπως η Νορβηγία και η Γερμανία που χρειάζονται μεγαλύτερη κατανάλωση πρωτεΐνης, η ημερήσια κατανάλωση κρέατος είναι περίπου η μισή. Επιπτώσεις φαίνεται να έχει η αυξημένη κρεατοφαγία και στον πλανήτη, αφού ολόκληρα δάση αποψιλώνονται στον «βωμό» της εκτροφής ζώων.