tromaktiko: ''Πρεμιέρα'' Ενιαίας Αρχής Πληρωμών-''Μαχαίρι'' σε διπλοπληρωμές και αδούλευτες υπερωρίες

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

''Πρεμιέρα'' Ενιαίας Αρχής Πληρωμών-''Μαχαίρι'' σε διπλοπληρωμές και αδούλευτες υπερωρίες



Ήδη η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, που ενεργοποιήθηκε πλήρως την Παρασκευή (26/11), ανακάλυψε διπλοπληρωμές...
 δημοσίων υπαλλήλων, ενώ πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονταν υπερωρίες που δεν δούλεψαν. Αναμένεται, με την εισαγωγή του νέου μισθολογίου από την Ενιαία Αρχή, η κατάργηση μερικών επιδομάτων καθώς και η ενσωμάτωσή άλλων στον κανονικό μισθό.
Οι 65 δημόσιοι υπάλληλοι, που αμείβονταν από δύο υπηρεσίες, στο εξής χάνουν το διπλό μισθό, ενώ θα υπάρξουν και επιπλέον συνέπειες µε πρώτη την επιστροφή των χρημάτων, που αδικαιολόγητα εισέπραξαν.

Η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, θα καταβάλλει μισθούς 202.106 δημοσίων υπαλλήλων για το πρώτο 15ημερο του Δεκεμβρίου.

Το Υπουργείο Οικονομικών, αισιοδοξεί ότι και με τον εντοπισμό αυτών των παραβατών, θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει στο Μνημόνιο για εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ, χάρη στη λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Πληρωµών.

Εκτός από τις διπλοπληρωµές και τα παράνομα επιδόματα, αναμένεται επίσης να εντοπιστούν υπερωρίες που υπερβαίνουν το καθορισμένο πλαφόν ή αμοιβές που υπερβαίνουν το πλαφόν.

Η μεγαλύτερη εξοικονόμηση βεβαίως θα προέλθει από την καθιέρωση του ενιαίου μισθολογίου στα τέλη του πρώτου 6µηνου του 2011, οπότε αναμένεται να καταργηθεί µία σειρά από επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και ορισμένα να ενσωματωθούν στον μισθό τους.

Όλοι οι υπάλληλοι που πληρώνονται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωµών, πρέπει να διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό και να έχουν απογραφεί.

Να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι πληρώνονται στις 13 και 27 κάθε µήνα τους µισθούς τους, ενώ οι πρόσθετες αμοιβές (υπερωρίες, έξοδα κίνησης, αποζημιώσεις από συμμετοχή σε επιτροπές κ.ά.) κατατίθενται τις αντίστοιχες ημερομηνίες του επόµενου µήνα από την πραγµατοποίησή τους.

Για τους πρώτους 202.106 που πληρώνονται από την Παρασκευή (26/11), δεν παρουσιάστηκε ιδιαίτερο πρόβληµα, καθώς τα στοιχεία που δήλωσαν στην απογραφή και διαθέτει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, έχουν διασταυρωθεί µε τις καταστάσεις µισθοδοσίας.

Το δεύτερο κύμα πληρωμών δηµοσίων υπαλλήλων, περίπου 200.000, θα ακολουθήσει σε ένα µήνα, στις 27 Δεκεµβρίου, ενώ έως τον Απρίλιο επιδιώκεται να πληρώνονται όλοι µέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωµών.

Συνολικά, οι υπάλληλοι που έχουν καταγραφεί είναι 768.009

contra.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!