tromaktiko: Καταγγελίες για λαθραίες μεταφορές καυσίμων

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Καταγγελίες για λαθραίες μεταφορές καυσίμων



Λαθραίες μεταφορές εμπορευμάτων και πετρελαίου στη Βόρεια Ελλάδα με φορτηγά που φέρουν πινακίδες τρίτων χωρών καταγγέλλουν οι τοπικοί αυτοκινητιστές. Επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών πήγαν χθες στα σύνορα των Ευζώνων προκειμένου να επισημάνουν την παρανομία και να ζητήσουν την άμεση διενέργεια ελέγχων.

«Νταλίκες από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια εισέρχονται στον ελληνικό χώρο χωρίς να τηρούν τα νόμιμα δικαιολογητικά για τις μεταφορές και τη συντήρηση των οχημάτων. Χωρίς να έχουν δικαίωμα, εκτελούν μεταφορές εντός της Ελλάδας, στερώντας έσοδα από το κράτος και πλήττοντας το μεταφορικό μας έργο», δήλωσε στην εφ. Μακεδονία ο Ευάγγελος Πλαστηράκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (ΠΟΣΕΜ).

Οι οδηγοί καταγγέλλουν ότι φορτηγά από τη Βουλγαρία παραλαμβάνουν κοντέινερ με εμπορεύματα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με σκοπό, δήθεν, να τα μεταφέρουν στη γειτονική χώρα.Στη συνέχεια εκτελούν διαδρομή μέχρι τα σύνορα, όπου απλώς αλλάζουν έγγραφα φορτωτικών και, τελικά, μεταφέρουν τα κοντέινερ σε περιοχές της Κεντρικής ή της Νότιας Ελλάδας. Δηλαδή, στην ουσία κάνουν εσωτερική μεταφορά, χωρίς να έχουν τέτοιο δικαίωμα από τον νόμο.
zougla.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!