tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...



1517 είναι ο αριθμός που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ του εστιάτορα να τσεπώνει ο ίδιος το ΦΠΑ που εσύ του πληρώνεις (γιατί δεν σου κάνει καλύτερη τιμή αν δεν σου κόψει απόδειξη) και το οποίο θα ΞΑΝΑ-πληρώσεις ως φορολογούμενος για να καλυφθεί η υστέρηση εσόδων.
Και αυτή είναι η ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ των εν λόγω επαγγελμάτων από άλλα: ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΟ ΦΠΑ από την τιμή αν δεν σου κόψει απόδειξη! ΤΟ ΦΠΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, μόνο που αντί να το εισπράξει το κράτος, το ιδιοποιείται ο εστιάτορας!

Και σας καταθέτω την δική μου προσωπική εμπειρία:
Σε εστιατόριο με FULL ΚΙΝΗΣΗ και γεμάτα τραπέζια, στο οποίο 5 τραπέζια ζητήσαμε όλοι μαζί στο τέλος το λογαριασμό, δεν έκοψαν απόδειξη σε κανένα τραπέζι, παρά μόνον σε εμάς που την ζητήσαμε. Το ίδιο εστιατόριο δεν έκοβε αποδείξεις ούτε στα Delivery που κάνει (έφερνε κλασικά το δελτίο παραγγελίας, και αν).

"Να καθαρίζεις τόσα χρήματα κέρδους σε μετρητά, σε μια εποχή που όλοι έχουμε στριμωχτεί όσο δεν πάει άλλο, και να τσεπώνεις και το ΦΠΑ που εγώ πληρώνω και αύριο για το λόγο αυτό θα με φωνάξουν να ξαναπληρώσω με νέους φόρους επειδή το κράτος δεν έχει τα αναμενόμενα έσοδα, γιατί τέτοιοι τύποι τα βάζουν στην τσέπη? Ε, ΟΧΙ ρε φιλάρα!!!".

Τηλεφώνησα στο 1517, όπου έδωσα τα στοιχεία της επιχείρησης (επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ - ξέρετε από την απόδειξη που είχα ζητήσει και κράτησα) σε έναν κύριο που ήταν ευγενικότατος και δεν ζήτησε τα στοιχεία μου...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: μέσα σε μια εβδομάδα το εν λόγω εστιατόριο ΕΚΟΒΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ μέχρι και για τις... χαρτοπετσέτες που παρήγγελνες!

Φίλε αναγνώστη: Δεν γίνεσαι ούτε "καρφί", ούτε "προδότης", ούτε "σπιούνος" όταν καταγγέλεις επιχειρήσεις που βγάζουν ένα σκασμό λεφτά και ιδιοποιούνται το φόρο που τους καταβάλεις. Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ. Και προσωπικά πολλές φορές στο παρελθόν αδιαφορούσα για το αν μου έκοβαν απόδειξη και επέτρεπα τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές...

Τώρα όμως που μου ήρθε ο λογαριασμός για τα σπασμένα, λέω: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!