tromaktiko: Όπου φύγει - φύγει...

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Όπου φύγει - φύγει...





Είμαστε ένα ζευγάρι 46 ο άντρας και 37 η γυναίκα, ζούμε στην Αθήνα από την ημέρα που γεννηθήκαμε και οι δύο. Ακόμα δεν έχουμε αποκτήσει παιδί. Από το πρωί τρέχουμε και οι δύο να καλύψουμε δουλεύοντας τις ανάγκες του σπιτιού μας (σε ενοίκιο μένουμε) και ποτέ τα χρήματα δεν είναι αρκετά.
Η γυναίκα μου έχει ένα ρημαδόσπιτο σε ένα χωριό στο Πήλιο. Πραγματικά σκεφτόμαστε να τα βροντήξουμε και να φύγουμε από την Αθήνα, να πάμε στο χωριό και να ανοίξουμε ένα μικρό καφενείο. Κι αν ακόμα πουλάμε 1 ευρω τον ελληνικό και 2 τον φραπέ πιστεύω ότι θα βγάζουμε τα έξοδα μας. Άσε που θα έχουμε και τον κήπο μας με τα ζαρζαβατικά μας! Για ποιότητα ζωής δεν είναι ανάγκη να μιλήσω.... Κάναμε μία βόλτα το καλοκαίρι και είδαμε από κοντά τις υποδομές του Δήμου και μείναμε άφωνοι!!!
Μήπως είναι μία καλή λύση στο να φύγουμε από τα πολλά προβλήματα διαβίωσης στις μεγαλουπόλεις η επιστροφή στα χωριά των γονιών μας? Μήπως πρέπει να ξαναδούμε σοβαρά ποιό είναι το νόημα της ζωής μας και ποιά η πραγματική ποιότητα της?

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!