tromaktiko: Φοιτητές κατέλαβαν τον Πύργο της Πίζας !

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Φοιτητές κατέλαβαν τον Πύργο της Πίζας !



Φοιτητές κατέλαβαν σήμερα τον Πύργο της Πίζας, στην Τοσκάνη, της κεντρικής Ιταλίας, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, που σχεδιάζει η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι φοιτητές ανήρτησαν στον Πύργο της Πίζας ένα πανό με το σύνθημα "όχι στη μεταρρύθμιση" του Πανεπιστημίου.
Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν σε άλλες ιταλικές πόλεις, για δεύτερη ημέρα, διαμαρτυρόμενοι κατά της μεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης την οποία επιθυμεί η ιταλική κυβέρνηση.
Συμπλοκές σημειώθηκαν στη Φλωρεντία, όπου πολλοί φοιτητές τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ χιλιάδες νέοι πραγματοποίησαν πορεία στη Ρώμη χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Η μεταρρύθμιση του Πανεπιστημίου προβλέπει κυρίως τη συγχώνευση των πιο μικρών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, την είσοδο στα διοικητικά συμβούλια ειδικών εκτός του ακαδημαϊκού κόσμου και τη μείωση της θητείας των πρυτάνεων.
Οι επικριτές της κρίνουν ότι αποσκοπεί κυρίως στην εξοικονόμηση χρημάτων, για παράδειγμα μέσω της μη ανανέωσης των συμβάσεων καθορισμένου χρόνου εργασίας δεκάδων χιλιάδων ερευνητών.
Η μεταρρύθμιση του Πανεπιστημίου αναμένεται να ψηφιστεί στις 30 Νοεμβρίου από τη Βουλή και το κείμενο μπορεί να επανέλθει για άλλη μια φορά στη Γερουσία για μια τρίτη και τελευταία ανάγνωση, αν το κείμενο που θα υιοθετηθεί από τη Βουλή είναι διαφορετικό από αυτό που ψηφίστηκε το καλοκαίρι από τη Γερουσία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!