tromaktiko: Απαντηση για Αισχροκερδεια στο βρεφικο γαλα

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Απαντηση για Αισχροκερδεια στο βρεφικο γαλα



Το βρεφικό γάλα Frezylac 1 είναι ένα φυσικό προϊόν και κατά συνέπεια η ποσοτική σύσταση του αναφέρεται σε μέση ανάλυση κατά προσέγγιση.
 Αυτό σημαίνει οτι τα φυσικά προϊόντα δεν έχουν απόλυτα ακριβή τιμή για κάθε συστατικό, αλλά υφίσταται διακυμάνσεις.

Θεμελιώδες σ αυτά τα προϊόντα είναι ο καθορισμός των αποδεκτών ορίων μέσα στα οποία θα κυμαίνονται οι τιμές αυτές. Ο έλεγχος που γίνεται διασφαλίζει οτι κάθε τιμήβρίσκεται μέσα στα προκαθορισμένα όρια.
Αντίστοιχα υπάρχει και διακύμανση βάρους του περιεχομένου κάθε μεζούρας μέτρησης.
Γι αυτό το λόγο στις προδιαγραφές του προϊόντος , αλλά και επί συσκευασίας, αναγράφεται οτι κάθε κοφτή μεζούρα περιέχει περίπου 4,5 γραμμάρια .
Κατά την ανασύσταση του γάλακτος επιδρούν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες .
πχ. έχει διαπιστωθεί οτι υπάρχει απόκλιση στη δύναμη που εφαρμόζει κάθε χρήστης κατά την λήψη της σκόνης ( γέμισμα της μεζούρας) από τη συσκευασία, με αποτέλεσμα η σκόνη να έχει διαφορετική πυκνότητα και κατά συνέπεια διαφορετικό βάρος .
Επίσης κατά τη διαδικασία ανασύστασης, υπάρχουν τόσοι υποκειμενικοί λόγοι που σχετίζονται με τον ίδιο τον χρήστη που παρασκευάζει το γάλα ( μέτρημα της ποσότητας του νερού , διαφορετικό ‘γέμισμα ’ της μεζούρας ) που πάντα το τελικό γάλα είναι στην ουσία μη ακριβώς επεναλήψιμο. Αυτό είναι φυσιολογικό και ανθρώπινο.
Όλα αυτά έχουν συνεκτιμηθεί και συνυπολογιστεί στην έκφραση της δοσολογίας και του προτεινόμενου πίνακα ανασύστασης. Γι αυτό άλλωστε αναφερόμαστε σε μέσες τιμές.
Στην ουσία αναφερόμαστε σε όρια . Οι όποιες διακυμάνσεις είναι φυσιλογικές, αναμενόμενες, αναπόφευκτες και φυσικά έχουν συνυπολογιστεί ως προς την ασφάλειά τους.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!