tromaktiko: Σχετικά με την λαθρομετανάστευση

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Σχετικά με την λαθρομετανάστευση



Ωραία, η Frontex είναι άχρηστη, η Αστυνομία, ο Στρατός και οι λοιπές Ελληνικές δυνάμεις έχουνε τα χέρια τους δεμένα, είτε γιατί απλά δεν μπορούν να πυροβολούν για εκφοβισμό, είτε γιατί ελλοχεύει κάποιος περίεργος νόμος της Ελλάδας ή της ΕΕ που τους απαγορεύει να κάνουνε οτιδήποτε. Αυτή είναι η αλήθεια και η κατάσταση παραμένει μετέωρη, με αποτέλεσμα ολόκληρα συντάγματα να εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα, να τους ταΐζουμε, να τους κάνουμε εξετάσεις και να τους στέλνουμε με λεωφορεία στην Αθήνα, με ένα χαρτί, που απλά λέει, ότι πρέπει να φύγεις εντός κάποιου χρονικού διαστήματος. Και φυσικά οι μήνες περνάνε και η κατάσταση παραμένει η ίδια.

Εγώ τώρα σαν ένας απλός Έλληνας πολίτης, έχω να κάνω την εξής ερώτηση. Γιατί δεν κάνουμε αυτό που ξεκίνησε πρόσφατα το Ισραήλ για τους λαθρομετανάστες ; Να κατασκευάσουμε ένα φυσικό τείχος, το ξανά-γράφω, ένα φυσικό τείχος. Που θα πάει ο άλλος άμα υπάρχει στην συνοριακή γραμμή ένα τείχος αρκετά ψηλό, με σκοπιές και άλλα διάφορα; ή θα μείνει εκεί η θα γυρίσει πίσω και αυτή η κατάσταση θα φρενάρει τους όποιους λαθρεμπόρους. Βέβαια, αυτό πρέπει να εφαρμοστεί και στην δυτική Μακεδονία, μιας και εκεί τα πράματα δεν είναι καλύτερα και μάλιστα είχα συζήτηση με φίλο συνοριοφύλακα ότι κάθε δύο μέρες ένα λεωφορείο με Αλβανούς λαθρομετανάστες στέλνεται πίσω στην Αλβανία, και απλά οι ίδιοι ξανά έρχονται με τα πόδια την άλλη εβδομάδα, τους ξανά πιάνουν τους ξανά-στέλνουν πίσω και η ζωή συνεχίζεται.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά αυτής της λύσης, η Ελληνική πραγματικότητα, όπως για κάποιους ευαίσθητους Έλληνες όλο αυτό ακούγεται φασιστικό, απάνθρωπο και άλλα διάφορα τέτοιας συνομοταξίας, το τείχος να μην γίνει καλό με αποτέλεσμα να μπορεί να διαπεραστεί πολύ εύκολα, η απλά να φτάσουμε σε σημείο να το φτιάξουμε, αλλά, και πάλι να τους βάζουμε μέσα ανοίγοντας τους και την πύλη, γιατί κάποιος διέταξε να γίνεται έτσι.

Εν κατακλείδι να πω ότι όσο οι μισοί Έλληνες είναι κατά των μεταναστών και όσο οι άλλοι μισοί είναι υπέρ των μεταναστών και όσο έχουμε και ένα κράτος που δεν κάνει απολύτως τίποτα, είτε γιατί δεν θέλει είτε γιατί είναι κότες είτε γιατί απλά δεν μπορεί, αυτή η κατάσταση δεν αλλάζει, αυτό είναι το σίγουρο.

Καλή τύχη σε όλο τον κόσμο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!