tromaktiko: ΑΝΑΣΤΕΛΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ. ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ, ΤΡΙΠΟΛΗ

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΣΤΕΛΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ. ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ, ΤΡΙΠΟΛΗ



Ανάστατο είναι το Υγειονομικό προσωπικό του Στρατού Ξηράς μετά την απόφαση για αναστολή λειτουργίας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης και την μετακίνηση των αξιωματικών ιατρών, στα αντίστοιχα περιφερειακά ή πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Η απόφαση που έχει ήδη κοινοποιηθεί με σήμα στις ανωτέρω νοσηλευτικές μονάδες, προβλέπει την αναστολή των εξωτερικών ιατρείων του 492 ΓΣΝ για ένα μήνα, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι θα συμβεί περαιτέρω.

Μετά την εξέλιξη αυτή, όλο το υγειονομικό προσωπικό είναι σοκαρισμένο και προσπαθεί να δει ποιό είναι το ''μέλλον'' του, αφού δεν γνωρίζει λεπτομέρειες τόσο για την απόφαση καθώς και για το σκεπτικό αυτής.
Κανείς δε γνωρίζει λοιπόν εάν το μέτρο θα είναι μόνιμο η προσωρινό, καθώς και εάν και πόσο θα εφαρμοσθεί και στα υπόλοιπα στρατιωτικά νοσοκομεία. Ήδη υπάρχει αγωνία από το προσωπικό για τα στρατιωτικά νοσοκομεία Λάρισας και Τρίπολης, καθώς και από το ΝΝΑ, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να ενσωματωθεί με το 401.


'Όπως αναφέρουν αναγνώστες, μια ενδεχόμενη μόνιμη καθιέρωση του μέτρου της συγχωνεύσεως πολιτικών και στρατιωτικών νοσοκομείων μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.


Τα ερωτήματα που τίθενται από σήμερα το πρωί είναι πολλά και οφείλει άμεσα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να απαντήσει είτε δια στόματος του Υπουργού καθώς και με σχετικές εγκυκλίους.


Συγκεκριμένα αναγνώστες ρωτούν για το ποιό θα είναι το εργασιακό καθεστώς στα πολιτικά νοσοκομεία. Θα χάσουν οι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί τις ιδιότητές τους; Θα είναι πλέον μόνο Ιατροί, Νοσηλευτές, Παρασκευαστές, Χειριστές Ιατρικών μηχανημάτων; Ποια ιεραρχία θα ακολουθούν; Σε ποιά βαθμίδα θα ενσωματωθούν; Οι Διευθυντές των Στρατιωτικών Νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης θα είναι διευθυντές και στα πολιτικά νοσοκομεία ή απλοί ιατροί, επιμελητές Α' και Β' και με ποιά κριτήρια;


Ένα άλλο κομμάτι αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις και την υλικοτεχνική υποδομή των υπαρχόντων νοσοκομείων. Τι έχει προβλεφθεί για όλα αυτά; Κατά πόσο είναι έτοιμα τα πολιτικά νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν καταστάσεις πολέμου;
Άπαντες οι εργαζόμενοι αναμένουν μέσα στην ημέρα τις απαραίτητες διευκρινήσεις τόσο της πολιτικής καθώς και της στρατιωτικής ηγεσίας.

http://kranosgr.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!