tromaktiko: Κάλπη και στην μπάλα!

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Κάλπη και στην μπάλα!



Το πρώτο μέρος διεξήχθη το Σάββατο, κάναμε ένα υποχρεωτικό διάλειμμα για τις εκλογές και επιστρέφουμε με το δεύτερο μέρος της 9ης αγωνιστικής. Από τη Μακεδονία γίνεται η αρχή με τις αναμετρήσεις Άρη-Λάρισα και Καβάλα-ΠΑΟΚ, στην… περιφέρεια της Αττικής κατεβαίνουμε μετά για τους αγώνες ΑΕΚ-Εργοτέλη και Ατρόμητου-Παναθηναϊκού.

ΑΡΗΣ-ΛΑΡΙΣΑ

Η Ευρώπη δεν ήταν εκείνη που αυτή τη φορά κράτησε τη ψυχολογία του Άρη, αφού στο Λεβερκούζεν πραγματοποίησε μεν καλή εμφάνιση, αλλά χωρίς να κατορθώσει να έχει και το ανάλογο αποτέλεσμα. Ο Άρης επιστρέφει στα ελληνικά δρώμενα, με στόχο να πάρει τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Η Λάρισα έχει βρει στις τελευταίες δύο αγωνιστικές μια σχετική ηρεμία, μετά την αρχική μπόρα, ωστόσο χρειάζεται μια υπέρβαση για να πιστέψει περισσότερο στις δυνατότητές της, αλλά και να δικαιολογήσει τον ενθουσιασμό που υπήρχε στην αρχή της σεζόν.

STATUS: Μια βραδιά στη Σαλονίκη!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Δευτέρα, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
GROUP: Όχι άλλη ισοπαλία!

Ένα μοναδικό στατιστικό στοιχείο έχουν να επιδείξουν Άρης και Λάρισα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Από τότε που επέστρεψε η ΑΕΛ στα σαλόνια, μόλις δύο από τα οκτώ ματς έχουν αναδείξει νικητή. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Άρης κέρδισε με 2-0 και τον Δεκέμβριο του 2007 η Λάρισα είχε επικρατήσει με 1-0. Κατά τα άλλα, φουλ του «Χ»!!! Από όλες τις ισοπαλίες, ωστόσο, μόλις μια φορά έχουν μείνει στο μηδέν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σιδηρόπουλος, Τάτσης, Τουμπακάρης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Θα απουσιάζει ο τιμωρημένος Μισέλ και ο τραυματίας Μενδρινός, αλλά επιστρέφει ο Σάκης Πρίττας. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Βιέρα, ενώ σίγουρα δεν θα αγωνιστούν οι Βενετίδης, Βελάσκο, Μπλάζεκ και Αμπουχατζίρα.

ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΟΚ

Σε ένα ανάλογο παιχνίδι την προηγούμενη χρονιά, το «Ανθή Καραγιάννη» έμοιαζε με την Τούμπα. Μόνο οπαδοί του ΠΑΟΚ ή τουλάχιστον η πλειοψηφία έκαναν τη γενέτειρα του Θοδωρή Ζαγοράκη να μοιάζει με έδρα του δικεφάλου. Η Καβάλα… διαχώρισε τη θέση της από τον ενθουσιασμό και δεν χαρίστηκε στον ΠΑΟΚ, κάτι που σκοπεύει να κάνει και φέτος. Οι Θεσσαλονικείς πηγαίνουν με κεκτημένη ταχύτητα από τις νίκες με Πανιώνιο, Εργοτέλη και Βιγιαρεάλ, ενώ οι γηπεδούχοι θέλουν αφενός να υπερασπιστούν το… σπίτι τους και αφετέρου να σβήσουν την ήττα από τον Πανσερραϊκό την προηγούμενη αγωνιστική.

STATUS: Πάμε Καβάλα???
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Δευτέρα, 17:15 (NS1)
ΜΕΡΟΣ: «Ανθή Καραγιάννη»
GROUP: Μάκης Χάβος οε, οε, οε!

Σε μια εποχή που όλοι κοιτάζουν πως θα αλλάξουν προπονητή, ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει τη διαφορά. Να κοιτάξει, δηλαδή, πώς θα κρατήσει αυτόν που έχει! Ο Μάκης Χάβος έχει μια σειρά από θετικότατα αποτελέσματα και αν κερδίσει και στην Καβάλα, τότε λογικά θα γίνει η πράξη της παροιμίας «ουδείς μονιμότερος του προσωρινού». Ο υπηρεσιακός τεχνικός του δικεφάλου, έχει καταφέρει να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη, να παίρνει αυτό που θέλει και έχει αναγκάσει τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να βλέπει σοβαρότατα το ενδεχόμενο να τον… μονιμοποιήσει!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Παππάς, Μπιτσίδης, Μαγιάννης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νταρσβίλ, αλλά επιστρέφει ο Πετκάκης. Δεν είναι στη διάθεση του Μάκη Χάβου, ο τραυματίας Βλάνταν Ίβιτς.

ΑΕΚ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Ο Μανόλο Χιμένεθ παίρνει παρουσίες! Όχι απουσίες, πλέον, γιατί του έρχεται δύσκολο! Μετά από κάθε ματς χρειάζεται να μαθαίνει ποιοι μπορούν να αγωνιστούν και ποια είναι τα νέα… θύματα αγώνα! Επειδή, όμως, πλέον χρειάζεται και ο ίδιος και η ομάδα τα αποτελέσματα, τυχόν δικαιολογίες δεν θα είναι αρκετές για τον αγώνα με τον Εργοτέλη. Η ΑΕΚ χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη απέναντι στους Κρητικούς, οι οποίοι μετά από δύο συνεχόμενες ήττες βρίσκονται σε δυσχερή θέση και το δύσκολο πρόγραμμα που έχουν τους αναγκάζει να ψάχνουν παντού για βαθμούς.

STATUS: Είμαστε ακόμα ζωντανοί…
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Δευτέρα, 19:30 (NS1 & HD)
ΜΕΡΟΣ: ΟΑΚΑ
GROUP: Ποτέ στο ΟΑΚΑ!

Στην Κρήτη, η ισοπαλία μοιάζει, πλέον, ιεροτελεστία. Στο ΟΑΚΑ, όμως, η ΑΕΚ κρατάει με κάθε τρόπο τα ηνία. Πέντε στα πέντε μετράει η Ένωση με αντίπαλο τον Εργοτέλη στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τέρματα 13-4 και με αναμετρήσεις για όλα τα γούστα. Υπάρχει το δύσκολο 1-0 πέρυσι, το ανατρεπτικό και ολίγον άδικο 3-2 πρόπερσι, το πανηγυρικό 3-1 το 2008 και τα άνετα 3-1 και 3-0 το 2006 και 2005 αντίστοιχα. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως ο Ράφικ Τζιμπούρ και τα δύο χρόνια που είναι ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έχει σκοράρει εις βάρος του Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Μήτσιος, Σαραϊδάρης, Δημόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Ντατόμο που αποβλήθηκε κόντρα στον Πανιώνιο, αλλά και οι τραυματίες Ντιόπ, Λυμπερόπουλος, Σκόκο και Μπερνς είναι εκτός για την ΑΕΚ. Δεν υπολογίζονται από το Νίκο Καραγεωργίου οι τιμωρημένοι Σίλβα Τζούνιορ και Χίμπλινγκερ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Υπήρξαν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό για τρία χρόνια. Από το 1993 ως το 1996 ως Νίκος Νιόπλιας και ο Γιώργος Δώνης μοιράζονταν τα ίδια αποδυτήρια και τώρα καλούνται να υπερασπιστούν τα δικά τους! Αμφότεροι περνάνε δύσκολες καταστάσεις στις ομάδες τους, υπάρχουν στιγμές που φτάνουν στα όριά τους και τα αρνητικά αποτελέσματα έχουν φέρει γκρίνια και σε ορισμένες περιπτώσεις σενάρια αντικατάστασης. Ο χαμένος θα έχει να τα αντιμετωπίσει εκ νέου τη Δευτέρα. Ο νικητής θα μπορεί να κοιμάται πιο ήρεμος.

STATUS: «Νίκο μου… Γιώργο μου!»
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Δευτέρα, 19:30 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Δ.Σ. Περιστερίου
GROUP: Είμαστε πια πρωταθλητές…

Είναι νωρίς, φυσικά, για να τραγουδήσουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού κάτι τέτοιο. Μπορούν, ωστόσο, να θυμηθούν την προηγούμενη σεζόν, όταν οι πράσινοι με την ευρεία νίκη τους με 3-0 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι είχαν φτάσει έναν βαθμό από την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Για φέτος, το μενού είναι διαφορετικό, αφού εκείνο που στοχεύει ο Παναθηναϊκός είναι να μείνει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή και να μην πετάξει στα σκουπίδια τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η έδρα είναι ιδανική, αφού οι πράσινοι έχουν ηττηθεί στο Περιστέρι μόλις μια φορά σε εννέα αναμετρήσεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σπάθας, Γκάγκας, Σωτηρόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Εκτός αγώνα για τον Ατρόμητο είναι οι Σαρμιέντο, Σαμπού και Αναστασάκος. Ο Μπουμσόνγκ που τραυματίστηκε στη Ρωσία είναι το νέο πρόβλημα για τον Νίκο Νιόπλια.
http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!