tromaktiko: Περί Πολυτεχνείου ο λόγος

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Περί Πολυτεχνείου ο λόγος



Κάθομαι από το πρωί και απολαμβάνω τον καφέ μου διαβάζοντας διάφορα σχόλια για την επέτειο του Πολυτεχνείου και για εκείνη την μέρα... Άλλοι ήταν εκεί, άλλοι όχι. Άλλοι φερέφονα της Δεξιάς, άλλοι φερέφονα της Αριστεράς. Όλοι πάντως έχουν σχηματίσει μια άποψη. Καλή ή Κακή...
Όπως πολύ σωστά ανέφερε κάποιος η αφορμή που έγινε η εξέγερση, ήταν η απαγόρευση δημιουργίας συνδικάτων και παρατάξεων στα πανεπιστήμια. Σε αυτό φαντάζομαι οτι συμφωνούμε όλοι. Τονίζω οτι αυτό ήταν η αφορμή κι όχι η αιτία. Τελικά τα κατάφεραν, έγιναν τα συνδικάτα, έγιναν οι παρατάξεις. Αυτές που σήμερα εξευτελίζουν κάθε ήθος μέσα στα Ελληνικά πανεπιστήμια, και στα εργοστάσια. Ανούσιες και επικίνδυνες για την παιδεία. Συμβάλαν με την παρουσία τους δυναμικά στην κατάντια των πανεπιστημίων. (Ξέρω, ξέρω, πάλι οι πολιτικοί φταίνε γι αυτό και όχι εμείς, αυτό πέρασε από το μυαλό μερικών.)
Η αιτία όπως φυσικά και όλοι συμφωνούμε ήταν η στέρηση ελευθερίας στον ΛΑΟ. Να ρωτήσω κάτι; Οι πιο παλιοί θα θυμούνται και θα άλλοι θα ξέρουν. Πριν το 1967 ποια ήταν τα επίπεδα ελευθερίας; Ειδικά επί Καραμανλή; (Του εθνοσωτήρα το 1974, θυμάστε;) Δεν μπορώ να πω οτι τώρα που μας έχουν φορέσει τον μανδύα της Δημοκρατίας και απο πίσω κρύβεται μια Δικτατορία πιο σκληρή από των Συνταγματαρχών είμαι πιο ευχαριστημένος, πιο γεμάτος, πιο ελεύθερος.
Ας πάμε και στο θέμα της λογοκρισίας. Χαχαχαχαχαχα. Μόνο αυτό έχω να πώ. Το είδατε με το κανάλι του Κουρή τί έγινε. Κανάλια και εφημερίδες είναι υποκείμενα της εκάστοτε Κυβέρνησης. Η λογοκρισία τότε ας πούμε οτι ήταν και ελεγχόμενη, τώρα έχει φτάσει όπως θα μάθατε και πρόσφατα στο 70% του Τύπου. Εντάξει όμως, δεν μασάμε, ακούμε ελεύθερα Μίκη Θεοδωράκη. Τέλειο;;;;
Οι τότε εξεγερθέντες από ότι ξέρω είναι και οι σημερινοί πολιτικοί μας. Αυτοί που τότε ξεσήκωσαν τον κόσμο ενάντια στο καθεστώς τώρα τρώνε με χρυσά κουτάλια τα λεφτά του ΛΑΟΥ, και το χειρότερο, με την γραπτή έγκριση του ΛΑΟΥ. Ακόμα και αυτών που απέχουν. Και όσο για αυτούς τους επαναστάτες του καναπέ, το ξέρουν μέσα τους οτι αν η αποχή τιμωρούνταν σιγά μην δεν πηγαίναν. Τότε να σας δω επαναστάτες μου.

(Κάποιος ανάφερε οτι στο Πολυτεχνείο ήταν κομμουνιστές και κεντρόοι. Μμμ, οι Δεξιοί ήταν όλοι με την Επανάσταση μάλλον. Το βγάλατε το πόρισμα.)
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!