tromaktiko: Συνταγή της Ημέρας!

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Συνταγή της Ημέρας!



Γλυκόξινο Κινέζικο Κοτόπουλο (Sweet and Sour Chicken)
Συνταγή για 4 άτομα

Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/

Υλικά:

3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους
1 πράσινη γλυκιά πιπεριά, χοντροκομμένη
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, χοντροκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1/3 φλιτζανιού ανανά, χοντροκομμένο (κονσέρβας)
1 μεγάλο καρότο, σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τον χυλό:
1 φλιτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Κρύο νερό (όσο χρειαστεί)

Σάλτσα:
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού
3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
3/4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο

Οδηγίες:
Πρώτα ετοιμάζουμε τον χυλό: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του χυλού μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός χυλός. Βουτήξτε τα κομμάτια του κοτόπουλου στον χυλό και τηγανίστε τα σε αρκετό σπορέλαιο που το ζεστάνετε από προηγουμένως. Αφήστε το κοτόπουλο να ροδίσει και να γίνει σαν λουκουμάς και αφαιρέστε το. Στραγγίστε σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε το στην άκρη.
Για να ετοιμάσετε τη γλυκόξινη σάλτσα, ανακατέψτε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μικρή κατσαρόλα. Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα γουόκ τοποθετήστε το ελαιόλαδο και αφήστε να κάψει σε δυνατή φωτιά. Τσιγαρίστε τα λαχανικά (πιπεριές, κρεμμύδι, ανανά, καρότο και πιπερόριζα) για 3-4 λεπτά και προσθέστε το ήδη μαγειρεμένο κοτόπουλο. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί για να αναμιχτούν και κατεβάστε από τη φωτιά. Περιχύστε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με την γλυκόξινη σάλτσα.
Σερβίρετε ενώσω ακόμα ζεστό με τηγανητό ρύζι.

Καλή Όρεξη!

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!