tromaktiko: Η ΙΔΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Η ΙΔΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Έντονα κυκλοφόρησε τελευταία η φημολογία σχετικά με την διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών και τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης μετά από αυτές... και στηρίζεται στην άτυπη συμμαχία ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και Ντόρας κατά την ψηφοφορία για το μνημόνιο και στο αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών που μειώθηκαν αισθητά τα ποσοστά της κυβέρνησης.
Στελέχη της ΝΔ όπως ο πρώην υπουργός Γ.Κεφαλογιάννης αλλά κυρίως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης, επισήμως τάσσονται υπέρ αυτής της ιδέας. Η εξουσία άλλωστε είναι στόχος όλων σ’ αυτόν τον τόπο, για το κοινό καλό πάντα και δεν βγήκε τυχαία η φράση “ κάνε με πρωθυπουργό για μέρα και θα δεις τι θα κάνω”. Εμείς απλά θα πούμε μια άλλη που ίσως ταιριάζει περισσότερο στην περίπτωση, “ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται”.

Καταρχήν θα τονίσουμε ότι σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης δεν σημαίνει μόνο την μη αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής αλλά κυρίως την αποδοχή κατάρρευσης του ισχύοντος πολιτικού συστήματος, γεγονός που όπως καταλαβαίνεται δεν συμφέρει κανέναν από τους εκάστοτε κυβερνώντες. Οικουμενική κυβέρνηση είχαμε ξανά στην Ελλάδα το 1989 με την συνεργασία της ΝΔ και της ενωμένης τότε Αριστεράς, η οποία είχε κάνει ιδιαίτερη αίσθηση. Δεν θα αναφερθούμε στο ανύπαρκτο έργο της αλλά μόνο στο τραγικό της αποτέλεσμα. Ενίσχυση του δικομματισμού καθώς ακλούθησε η εκλογή της αυτοδύναμης περίφημης κυβέρνησης Μητσοτάκη και η οριστική διάσπαση της Αριστεράς.

Ας έρθουμε όμως στο σήμερα. Ο Γ. Παπανδρέου είτε αγωνίζεται για την σωτηρία της Ελλάδας όπως ισχυρίζονται κάποιοι, είτε λειτουργεί κάτω από τις εντολές ξένων κέντρων αποφάσεων όπως ισχυρίζονται κάποιοι άλλοι, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί εκλογές και πολύ περισσότερο σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Το απέδειξε άλλωστε αμέσως μετά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε 1.100.000 λιγότερες ψήφους σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές, τόνισε πως ο λαός εμπιστεύτηκε την πολιτική του, άρα συνεχιζει το έργο του. Θα ήταν κουτό βέβαια από την πλευρά του να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο την στιγμή που έχει άνετη πλειοψηφία στα βουλευτικά έδρανα.

Από την άλλη πλευρά η ΝΔ παρά το γεγονός της αισθητής μείωσης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, είδε και τα δικά της να μειώνονται καθώς έλαβε 500.000 λιγότερες ψήφους σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και παρά τα αρχικά και ακατανόητα πανηγύρια της Ρηγίλλης για το εκλογικό αποτέλεσμα, μπήκε αυτόματα και το οριστικό τέλος στα σενάρια περί προώρων εκλογών και δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης.
Όσον αφορά τα κόμματα της Αριστεράς, δεν χρειάζεται να πούμε ότι μετά το πάθημα του 1989, ακούνε οικουμενική κυβέρνηση και βγάζουν σπυράκια.
Έτσι μένει μονός στην ιδέα αυτή ο Γ. Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ και συνεχίζει να την υποστηρίζει ως γνήσιος πατριώτης που τονίζει πως είναι. Το θέμα βέβαια εδώ είναι ποιός πιστεύει πλέον τα όσα λέει.

http://eleu8erospoliths.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!