tromaktiko: Eπίδομα ανεργίας τέλος για τους εκπαιδευτικούς.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Eπίδομα ανεργίας τέλος για τους εκπαιδευτικούς.



Είσαι αναπληρωτής και θεωρείς εαυτόν τυχερό που στην παράνοια των καιρών και στην ευμάρεια των δεικτών ανεργίας δουλεύεις.... Φυσικά είναι ανήθικο και προσβλητικό να περιμένεις να πληρωθείς τα δεδουλευμένα 2 μηνών. Νοέμβρης είναι, έξω μυρίζει ακόμα καλοκαίρι. Οι υποχρεώσεις, τα έξοδα, τα νοίκια και η... Μιχαλού μπορούν να περιμένουν. Άμα είσαι και γκαντέμης και σε πήραν με το ΕΣΠΑ, worry and be unhappy! Χωρίς υσύμβαση και χωρίς μισθοδοσία, να κόψεις το ! λαιμό σου να βρεις να ζήσεις, όπου και αν σε παραπετάξαν. Μην ξεχνάς πως επιτελείς λειτούργημα, έστω και μη μόνιμο (μη ζητάς πολλά)
Μετά από κάμποσους μήνες δρομολογείται και η μισθοδοσία και παίρνεις το αστρονομικό ποσό των 1100 ευρώ. Ωραία...εδέησαν οι άρχοντες και η Παναγιά, κάτι θα γίνει, θα πληρωθεί και η Μιχαλού.
Έρχεται, όμως, το Μνημόνιο και ο Προβόπουλος και σου λένε: τώρα που ήρθε η 1η Ιουλίου και θα κάνεις τα χαρτιά σου για τον ΟΑΕΔ, μη ματαιοπονείς. Επίδομα ανεργίας γιοκ.
Πληροφορίες έμπειρων συναδέλφων αναφέρουν πως μεθοδεύεται κόψιμο του επιδόματος. Πλέον θα επιδοτείται η εργασία με τα ιλιγγιώδη ποσά των 700 και 592 ευρώ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οπότε όσοι απολυθούμε δε θα δικαιούμαστε τα 454 ευρώ μέχρι να ξαναπροσληφθούμε, αν φυσικά ξαναπροσληφθούμε.
Μακάρι αυτοί οι φόβοι να μη βγουν αληθινοί.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!