tromaktiko: I love you... Bale!

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

I love you... Bale!



Εκανε πάρτι στην πλάτη του καλύτερου αμυντικού και εκτόξευσε τις μετοχές του στο... διάστημα. To gazzetta.gr παρουσιάζει τον παίκτη που έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει, τον Γκάρεθ Μπέιλ της Τότεναμ.

Πριν δύο μήνες στο Μονακό, ο Ντάγκλας Μαϊκόν έλαβε τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού στην Ευρώπη για το 2010 έχοντας κατακτήσει το τρεμπλ με την Ιντερ. Σήμερα το σκηνικό αυτό μοιάζει πολύ μακρινό. Ενας 21χρονος εκτόξευσε τις μετοχές του στη δική του πλάτη. Το όνομά του; Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός μπακ χαφ έκανε το ίδιο και σε βάρος του Λούσιο, γεγονός το οποίο είναι άκρως εντυπωσιακό αν θυμηθεί κανείς ότι η συνεργασία των δύο Βραζιλιάνων, ήταν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την περσινή επιτυχία της Ιντερ σε όλες τις διοργανώσεις. Μιας Ιντερ που χάρη στην άμυνά της κατάφερε να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα του Μέσι των 47 γκολ και να μην επιτρέψει στην Μπάγερν να σκοράρει στον τελικό του «Μπερναμπέου».

Μετά το χατ τρικ στο Μιλάνο, ο Μπέιλ δεν σταμάτησε να αποφεύγει τους αντίπαλους αμυντικούς με την απίστευτη ταχύτητά του στον αγώνα του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» σερβίροντας δύο γκολ σε κενό τέρμα. Παρότι έδειξε ότι είναι 100άρης, σε κάποιες φάσεις έδινε την εντύπωση ότι θα μπορούσε να πιάσει μεγαλύτερη ταχύτητα. Ο Μπέιλ έκανε ό,τι ήθελε στην αριστερή πλευρά και έδειξε τρομερή αντοχή διασχίζοντας... σφαίρα όλο το γήπεδο στο 89' και δίνοντας γκολ πάρε-βάλε. «Απλά απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, πάντα είχα πίστη στις ικανότητές μου. Είμαι πολύ χαρούμενος στην Τότεναμ, θεωρώ ότι βρίσκομαι στην σωστή κατεύθυνση» τόνισε μεταξύ άλλων μετά το ματς.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ, αστειύτηκε σχετικά με το αν οι υπεύθυνοι του ελέγχου ντόπινγκ πρέπει να ρίξουν μία ματιά στον Μπέιλ. Την ίδια στιγμή, το (για δεύτερη βραδιά) θύμα, Μαϊκόν, έδειξε ότι δεν εξεπλάγη από την εμφάνιση του νεαρού Ουαλού. «Ο οποιοσδήποτε γνωρίζει το αγγλικό ποδόσφαιρο ξέρει ποιος είναι ο Μπέιλ. Είχε εξαιρετική απόδοση».

Ο 63χρονος τεχνικός είναι πολύ πιθανό από εδώ και στο εξής να βαρεθεί να ακούει προτάσεις για τον 21χρονο και δεδομένου ότι η Τότεναμ δεν έχει ανάγκη από χρήματα να τις απορρίπτει καθώς δεν θα θέλει να αποχωριστεί έναν ικανό σκόρερ που διαθέτει σέντρα διαβήτη. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι Μπαρτσελόνα αλλά και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφέρονται. «Πρέπει να κρατήσουμε αυτόν τον τύπο» είπε ο συμπαίκτης του, Ραφαέλ Φαν Ντερ Φάαρτ.

Η Ιντερ από την πλευρά της θα έπρεπε να πείσει τον διαιτητή της αναμέτρηση να εφαρμόσει ότι και ο πρώην γυμναστής του, Γκουίν Μόρις. Ο τελευταίος, όταν ο Μπέιλ πήγαινε ακόμα σχολείο στο Κάρντιφ και έπαιζε ράγκμπι του απαγόρευε να παίζει με το αριστερό, που είναι το καλό του πόδι και έδινε φάουλ όταν το έκανε...

www.gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!