tromaktiko: «Mορατόριουμ» για την επίτευξη των εθνικών στόχων

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

«Mορατόριουμ» για την επίτευξη των εθνικών στόχων



Τη συγκρότηση τριμερούς επιτροπής από εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία θα προετοιμάζει τα νομοσχέδια...
σε συνεργασία με την κυβέρνηση, αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά ανάτασης και αξιόπιστης πορείας, υπογραμμίζοντας ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα πιο κρίσιμη και γι' αυτό απαιτείται η συνεργασία όλων ώστε να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι και να εφαρμοστούν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές.

Τη συγκρότηση Τριμερούς Επιτροπής από εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κόμματος και της κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία σε συνεργασία με τους υπουργούς θα προετοιμάζει τα νομοσχέδια, αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα είναι πολύ αυστηρός με τους υπουργούς, που δεν θα συνεργάζονται με την επιτροπή αυτή. Στη διάρκεια της συνεδρίασης μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησε να σταματήσει ο αποσυντονισμός της κυβέρνησης, λόγω των δηλώσεων υπουργών, ο δε πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει "μορατόριουμ" ενός έτους για να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι και να πάει μπροστά η χώρα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε πολιτική διαδικασία, όπως Συνδιάσκεψη, προκειμένου να συζητηθεί το ιδεολογικό του στίγμα και η ιδεολογικοπολιτική στρατηγική του.

Απάντηση πρωθυπουργού στη Βουλή

Δεν τίθεται θέμα συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., αν υπάρχουν επί του θέματος μυστικές συνομιλίες και συμφωνίες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!