tromaktiko: O Διεθνής Διαγωνισμός Grand Prix Μαρία Κάλλας του Ατενέουμ στην ..Κίνα!

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

O Διεθνής Διαγωνισμός Grand Prix Μαρία Κάλλας του Ατενέουμ στην ..Κίνα!



Στο Πεκίνο διοργανώνεται σε εθνικό επίπεδο διαγωνισμός λυρικού τραγουδιού, ώστε να επιλεγούν οι 10 καλύτεροι νέοι τραγουδιστές και να συμμετάσχουν στο Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας που 36 χρόνια τώρα, διοργανώνει το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Ατενέουμ, στην Αθήνα.
Ο Εθνικός Διαγωνισμός Λυρικού Τραγουδιού της Κίνας, ο οποίος διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Σύγχρονης Μουσικής Τέχνης, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας, πραγματοποιείται από τις 10 έως τις 18 Νοεμβρίου 2010 σε συνεργασία με το Ατενέουμ και με πολύ μεγάλη συμμετοχή υποψηφίων. Οι 10 καλύτεροι από αυτούς θα ταξιδέψουν με υποτροφία από το Κινέζικο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Αθήνα, για να διαγωνισθούν με τους υπολοίπους συνυποψήφιούς τους για το Grand Prix Μαρία Κάλλας του 2011, στο τραγούδι.

Τον κινεζικό διαγωνισμό θα παρακολουθήσει αντιπροσωπεία του Ατενέουμ, ενώ στη Διεθνή Κριτική του Επιτροπή θα συμμετέχουν ως εκπρόσωποί του τόσο η Άννα Κουκουράκη, Γ. Γραμματέας, όσο και η διάσημη Αμερικανίδα υψίφωνος και καθηγήτρια λυρικού τραγουδιού Τσέριλ Στιούντερ.

Το 37ο Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 13 έως τις 20 Μαρτίου 2011 και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 50 υποψήφιοι από όλο τον κόσμο. Από αυτούς, όπως πάντα, θα γίνει και η επιλογή των καλύτερων που θα διαγωνιστούν.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!