tromaktiko: Oτι βλέπω λέω.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Oτι βλέπω λέω.



1)αυτό το παραμύθι σου έμαθαν να λες φίλε; γιατί ο ΟΤΕ τότε δεν έχει τέτοια προβλήματα..; πως ο ΟΤΕ με της ίδιες αποστάσεις δίνει καλύτερες ταχύτητες αρκεί να μπορείς να τον πληρώνεις για 24 mbps;


2)άρα φίλε υπάρχει ο τρόπος να ανεβεί η ταχύτητα όταν χαμηλώσει το Attenuation απλά επιλέγουν να πετάν το ψέμα που μας λες ¨μπορεί να αλλάξει μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια από τον κάθε πάροχο αλλά όχι πολύ.¨
3)α)άρα είσαι ¨τεχνικός¨ σε κάποιον παροχο..γιαυτό το τόσο πάθος..οκ οπότε θα μιλάμε διαφορετικά πλέον.
β)για ακόμα μια φορά μας ανέδειξες πόσο αστείος είσαι και εσύ και όλοι οι ¨τεχνικοί¨ είσαι σοβαρός να μου μιλάς οτι ψάχνετε την περίπτωση κάποιου που έχει βάλει καλώδιο από το υπόγειο στον 2ο όροφο;στα σοβαρά τα λες αυτά;
και για να μην λέμε πολλά εσύ ψάχνεις στο ίντερνετ και να έχεις την θεωρία εγώ δεν ψάχνω.. φτιάχνω, βλέπω και πράγματα να συμβαίνουν μπροστά μου έχω την πρακτική..
Σε ενημερώνω οτι σε φιλικό μου σπίτι λόγο παλαιότητας έχει μια πρίζα τηλεφώνου μόνο στο σαλόνι (δεν συζητάμε για την ποιότητα της καλωδιακής εγκατάστασης από την κολόνα του ΟΤΕ έως την πρίζα του σαλονιού 20ετιας,,το οποίο παρεμπιπτόντως είναι ένα άλλο αστείο που λέτε εσείς οι τεχνικοί για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα στους παροχους..)και για να συνδεθεί το μόντεμ στην κρεβατοκάμαρα (γιατί εκεί το θέλουν οι άνθρωποι)μέσα στην άγνοια τους ¨έτρεξαν¨ (όπως λες) 2 καλώδια τηλεφώνου 15 μέτρων από το σαλόνι ενωμένα με ένα ταφ στο ενδιάμεσο! (πιθανολογώ ότι δεν βρήκαν 30μετρο στην αγορά) και ο λόγος αυτού γιατί δεν ήθελαν λογικά το καλώδιο κάτω στα ποδιά τους και το έτρεξαν από το πάτωμα γύρω στης κάσες από της πόρτες μέχρι το δωμάτιο μέσα..
Αποτέλεσμα; να έχουν 2 χρονιά τώρα από παροχο ταχύτητες που δεν της έχω δει εγώ ούτε στο όνειρο μου 15,8Mbps...
Yποψιν ότι δεν συμβαίνουν θαύματα στο σπίτι απλά πριν μπουν σε κάποιο παροχο για 1 χρόνο είχαν ΟΤΕ adsl 2Mbps..
Και αυτό τυχαίο; και με 30 μετρά καλώδιο;
Έκτος από αυτό μια όμορφη πρωία μετά από αποκατάσταση κάποιας βλάβης η ταχύτητα τους έπεσε στα 5.5Μbps και όταν πήραν τηλέφωνο στον παροχο τους είπε ένας τεχνικός ότι η ταχύτητα τους είναι λογική σύμφωνα με την απόσταση που έχουν από το κέντρο..όταν τον ενημέρωσαν ότι 2 χρόνια έχουν ταχύτητα κοντά στα 16Μbps μετά από μίση ώρα η ταχύτητα ήταν πάλι στα 15,7..και αυτό τυχαίο;;;;
4)ναι αυτό είναι ανάλογα με την πολιτική της εταιρίας άλλα όχι πάλι από θεωρίες μέσα στο ίντερνετ αλλά πάλι από γεγονότα θα ενημερώσω εσένα τώρα ότι Noise Margin όταν σε κλειδώνουν στα 11-10 παίζει καλά άλλα όταν έχει κίνηση το ίντερνετ και μοιραία τα απογεύματα κάθετε στα 9 και πάει πολύ αργά δεν έχεις άλλη επιλογή την επανεκκίνηση του μόντεμ από τον χρήστη..
όταν σε κλειδώνουν στα 8 είναι το πιο ισορροπημένο..τρέχει καλά..δεν κολα πολύ όταν πέφτει στο 6..
όταν σε κλειδώνουν στα 6 πάει γρήγορα άλλα όταν πέσει μοιραία κάποια στιγμή της ημέρας στο 3-4 η κολα εντελώς η έχεις αποσυνδέσεις..
5)και το πιο υπέροχο..άκου φίλε μου κάλε..
Σε κουβέντα που είχαμε με τεχνικούς του ΟΤΕ τους οποίους πετύχαμε τυχαία για κάποια βλάβη στο καφαο της περιοχής μας όταν τους είπαμε για τα θέματα της ταχύτητας και ότι μάλλον αξίζει μόνο ΟΤΕ 24 mbps μας απάντησε ότι ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ..όταν του είπαμε για της αποστάσεις από το κέντρο μας απάντησε γελώντας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ..
άλλα μας απογοήτευσε όταν μας είπε ότι αν είμαστε από την περιοχή κοντά δεν θα κάνουμε πολλά γιατί ήδη έχουν ¨πέσει¨ πολλές 24αρες (24mbps)στη περιοχή μας και ΗΔΗ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 8mbps..
Αυτό για το αν μοιράζεται η ταχύτητα η όχι..
Τώρα ειλικρινά φίλε μου αν έχω να διαλέξω ανάμεσα σε ένα τεχνικό παροχου που λίγη εκτίμηση τους έχω ιδικά σε αυτούς που μαθαίνουν μόνο από ιστιοσελιδες μια δουλειά και σε έναν τεχνικό του ΟΤΕ χωρίς πολύ σκέψη πες με τρελό (έτσι και αλλιώς δεν θα σταματήσω να σε αποκαλώ αστείο και εσένα και όλους τους αυτοαποκαλούμενους ¨ψαγμενους¨τεχνικούς παροχων) θα διαλέξω τον τεχνικό του ΟΤΕ!
Πιστεύω ο κάθε ένας εδώ μέσα έχει βγάλει τα συμπεράσματα του (ειδικά συνδρομητές παροχων οποί τα βλέπουν καθημερινά)και η συνέχιση της κουβέντας μόνο κουραστική θα είναι για τους αναγνώστες.
Και μιλώ πολύ καθαρά απέναντι σας γιατί εξακολουθώ να έχω παροχο και όχι ΟΤΕ και για καθαρά οικονομικούς λογούς φυσικά οι οποίοι πιστεύω να είναι προσωρινοί και φυσικά ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ..απλά ότι βλέπω λέω.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!