tromaktiko: Έκθεση skate art στην πόλη του Αιγίου

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Έκθεση skate art στην πόλη του Αιγίου



" Αν δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι ένα πατίνι μπορεί να αποτελέσει μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης σπεύσατε να επισκεφθείτε μια πρωτότυπη και πρωτοποριακή καλλιτεχνική έκθεση, που πραγματοποιείται στην πόλη του Αιγίου, και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου.
Ο πολυχώρος που φιλοξενεί την καλλιτεχνική έκφραση πολιτών του Αιγίου με καλλιτεχνικές ανησυχίες τις οποίες έχουν εκφράσει χρησιμοποιώντας το skateboard (πατινι), λέγεται reDO και βρίσκεται στην οδό Μελετοπούλων 20.

Το θέμα της έκθεσης «created by…» , η οποία συνδιοργανώνεται από τον πολυχώρο και το κατάστημα ρούχων citrus, προκάλεσε περίπου 17 άτομα – όχι απαραίτητα φίλους του skateboard - να δημιουργήσουν άλλοι πάνω στο ίδιο το σανίδι και άλλοι χρησιμοποιώντας το ίδιο το σανίδι κάτι που τους αντιπροσωπεύει από ζωγραφιά, κολάζ μέχρι και φωτιστικό. Το αποτέλεσμα δικαίωσε την πρωτοβουλία και έτσι βάζοντας το σανίδι και την έμπνευση οι συμπολίτες μας παρουσιάζουν τη δουλειά τους, το χόμπι τους αλλά και τον εαυτό τους αποδεικνύοντας ότι υπάρχει πολιτιστική και δημιουργική έκφραση στην περιοχή. Οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να την ανακαλύψουν…

Στον ίδιο χώρο το καλοκαίρι είχε φιλοξενηθεί έκθεση χειροποίητου κοσμήματος και αξεσουάρ, ενώ φιλοδοξία του είναι να λειτουργήσει ως εργαστήρι καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας φιλοξενώντας πρωτοποριακές εκθέσεις και διοργανώνοντας σεμινάρια.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ reDO (WWW.REDO.GR).

Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό γραφείο-καλλιτεχνικό εργαστήρι στο οποίο εκτός από εκπόνηση αρχιτεκτονικών μελετών φιλοξενούνται κατά περιόδους εκθέσεις χειροποίητων ειδών-κατασκευών από διάφορους καλλιτέχνες και γενικότερα άτομα με καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Η ανακύκλωση (reCYCLE),και η επανάχρηση (reUSE) των αντικειμένων αποτελούν δύο από τους βασικές άξονες της φιλοσοφίας μας.

Γι' αυτό λοιπόν επαναπροσδιόρισε τις αισθητικές σου αξίες (reDEFINE), ξανασχεδιάζοντας (reDESIGN) το χώρο

σου μέσω της ανακύκλωσης (reCYCLE), και της ανάμιξης (reMIX), των αντικειμένων που ήδη υπάρχουν επαναχρησιμόποιώντας τα(reUSE). Με λίγα λόγια reDO it...!!!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!