tromaktiko: Τότε ο Ντάρκο, τώρα ο Μάρκο! (videos)

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Τότε ο Ντάρκο, τώρα ο Μάρκο! (videos)



Απίστευτες ομοιότητες συνδέουν τους Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Μάρκο Πάντελιτς στα παιχνίδια όπου οι δύο Σέρβοι με προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε πέρασαν ως αλλαγή και καθάρισαν με προσωπικά γκολ για λογαριασμό του Θρύλου!



Η περίπτωση του Μάρκο Πάντελιτς και η εμμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε να κρατάει τον Σέρβο στράικερ στον πάγκο και ενίοτε να τον ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, θυμίζει έντονα την προ διετίας «σχέση» του Βάσκου προπονητή μ’ έναν άλλο Σέρβο. Ο λόγος για τον πρώην άσο του Θρύλου και νυν τεχνικό σύμβουλο της ομάδας, τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς!

Το «πλάνο δράσης» που έχει καθιερώσει στον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τη χρησιμοποίηση ενός καθαρόαιμου φορ (σ.σ. ο Βάσκος παρατάσσει τον Θρύλο και στις δύο θητείες του με το κλασσικό 4-4-1-1 ή την παραλλαγή του, το 4-2-3-1) έχει μονιμοποιήσει τον Κέβιν Μιραλάς στην κορυφή της «ερυθρόλευκης» επίθεσης, αφήνοντας εκτός… νυμφώνος τον Μάρκο Πάντελιτς.

Κάτι ανάλογο ίσχυε και στην πρώτη θητεία του Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού με… θύμα τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο πρώην γκολεαδόρ και νυν τεχνικός σύμβουλος των «ερυθρόλευκων» στον πρώτο γύρο της περιόδου 2008-09 (σ.σ. πριν προκύψει το πρόβλημα υγείας που τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει πρόωρα την ενεργό δράση) έβλεπε την… πλάτη του Λουίς Ντιόγκο στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι εκείνο το χρονικό διάστημα ο Βραζιλιάνος πετύχαινε το ένα γκολ πίσω από το άλλο, έχοντας «δέσει» αρμονικά με τους Γκαλέτι, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς (ή Λέτο) και Ντουντού, που έρχονταν από πίσω του.

Παρ’ όλα αυτά ο Ολυμπιακός και τότε χρειάστηκε σε αρκετές περιπτώσεις τη συνδρομή του «Νταρκο-γκόλ», ο οποίος αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή βοηθώντας αποφασιστικά στην προσπάθεια για την κατάκτηση του προπέρσινου νταμπλ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Κοβάσεβιτς πέρασε ως αλλαγή και σκόραρε στο παιχνίδι της πρεμιέρας της περιόδου 2008-09 με τον Αστέρα Τρίπολης (3-1, σκόραρε στο 83’ διαμορφώνοντας  το τελικό σκορ).

Στις 2 Οκτωβρίου 2008 στον επαναληπτικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τη Νόρτζελαντ πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Ντιόγκο στο 58΄και με τα δύο γκολ που πέτυχε (71’, 79’) ο Θρύλος έφτασε στο επιβλητικό 5-0 επί των Δανών.

Τρεις ημέρες αργότερα ο Ντάρκο «ξαναχτύπησε»! Με αντίπαλο την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής, στον θρίαμβο με 2-0 επί του Δικεφάλου, ο Σέρβος στράικερ πέρασε στο 60’ αλλαγή στη θέση του Φερνάντο Μπελούτσι και στο 63΄άνοιξε το σκορ για τον Θρύλο με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση.

Στη διάρκεια των πανηγυρισμών του, μάλιστα, δεν παρέλειψε να ρίξει τα… γαλλικά του με αποδέκτη τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την εμμονή του να μην τον ξεκινήσει. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Ντιόγκο (66’).

Τα γκολ του Πάντελιτς

Αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει και φέτος με τον Μάρκο Πάντελιτς. Ο άλλοτε άσος των Χέρτα, Άγιαξ, Ερυθρού Αστέρα και Παρί μέχρι στιγμής σε δύο περιπτώσεις έχει σκοράρει περνώντας ως αλλαγή από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η πρώτη χρονικά ήταν στις 4 Νοεμβρίου στο ματς Κυπέλλου με την Ηλιούπολη στο Αιγάλεω, όταν ο Πάντελιτς πέρασε στη θέση του Ζαϊρί στο 52’ και με το γκολ που πέτυχε στο 87’ με κεφαλιά, λύτρωσε τον Θρύλο χαρίζοντάς του μία δύσκολη πρόκριση με 1-0 επί της ομάδας του Γιώργου Βαζάκα.

Η δεύτερη ακολούθησε τρεις μόλις ημέρες αργότερα (6/11) στο θριαμβευτικό 5-0 επί το Πανιωνίου, όπου ο Σέρβος στράικερ πέρασε αλλαγή στο 71’ στη θέση του Φουστέρ και στο 78’ με κοντινό πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 4-0.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο τα προπέρσινα γκολ του Κοβάσεβιτς στα παιχνίδια όπου ο Σέρβος πέρασε ως αλλαγή, όσο και τα αντίστοιχα φετινά του Μάρκο Πάντελιτς.


http://www.youtube.com/watch?v=GUAJC3cn5h0&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=0ry-DT33BWM&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=Pw7CYRULQPE&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=r7cCokGUoF0&feature=player_embedded


www.katimagiko.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!