tromaktiko: Αναγκαία τα διαστημικά εργαλεία για την παρακολούθηση της αστραπής

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αναγκαία τα διαστημικά εργαλεία για την παρακολούθηση της αστραπής



"Κάμερες για την ανίχνευση κεραυνών στη Γη, πρέπει να τοποθετηθούν ψηλά στο διάστημα από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη αυτή τη δεκαετία.

Υπάρχουν μετεωρολογικές υπηρεσίες που παρακολουθούν ήδη τις αστραπές από το έδαφος, και ένα σκάφος των ΗΠΑ που κάνει πτήσεις σε χαμηλή τροχιά.
Όμως, η προσθήκη των διαστημικών αυτών συστημάτων που βρίσκονται ψηλά και κοιτούν τη Γη από 36.000 χιλιόμετρα θα μας δώσει μια πληθώρα νέων στοιχείων και έγκαιρες προειδοποιήσεις για επικείμενες καταιγίδες.
Αυτό θα έχει βασικά οφέλη για τον τομέα των αερομεταφορών, ιδίως, καθώς θα επιτρέπει να πετούν τα αεροπλάνα σε διαδρομές με μεγαλύτερη ασφάλεια ανάμεσα από 2.000 καταιγίδες που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο κάθε στιγμή, και παράγουν περίπου 100 αστραπές το δευτερόλεπτο.
Η αστραπή είναι μια πολύ καλή προσέγγιση για κακές καιρικές συνθήκες Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα βασικό δείκτη - προηγείται συχνά ο κεραυνός πριν από την δυνατή βροχή, το χαλάζι, ακόμα και τις μεγάλες ριπές ανέμου ", εξηγεί ο δρ Jochen Grandell από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Εκμετάλλευση Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT).
Ο Δρ Grandell θα μιλήσει αυτήν την εβδομάδα στην Αμερικανική Ένωση Γεωφυσικής (AGU) Fall Meeting, την μεγαλύτερη συγκέντρωση επιστημόνων από όλο τον κόσμο.

http://taneatouoropou.blogspot.com/2010/12/blog-post_4229.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!