tromaktiko: Αντί για το δίκιο τους βρήκαν τα ΜΑΤ

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αντί για το δίκιο τους βρήκαν τα ΜΑΤ



Η περιοχή τους έχει χαρακτηρισθεί με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Απαγορεύονται δηλαδή οποιεσδήποτε χωματουργικές ή κατασκευαστικές εργασίες, όπως συμβαίνει παντού σε όλη την Ελλάδα σε περιοχές που υπάρχουν ανάλογες αποφάσεις.

Σε αυτή την περιοχή ωστόσο έχει αποφασισθεί να γίνει ΧΥΤΑ. Οι μόνιμοι κάτοικοι αγωνίζονται χρόνια να μην γίνει αυτό το έργο δίπλα στις αυλές τους όπου εκεί θα συγκεντρωθούν το 1/6 των απορριμμάτων όλης της Αττικής.
Οι κάτοικοι της Κερατέας έχουν ξεκαθαρίσει από την πρώτη κιόλας ώρα των κινητοποιήσεων τους πριν μερικά χρόνια ότι είναι αποφασισμένοι. Η αντίσταση τους δεν κάμπτεται εύκολα.
Και όπου δεν πίπτει λόγος... πίπτει ράβδος και μάλιστα αλύπητα και χωρίς διάκριση σε γυναίκες, γέροντες ή παιδιά. Η απρόκλητη και ωμή βία σε βάρος των κατοίκων της Κερατέας από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ μόνο αποτροπιασμό προκαλεί.
Κάποιοι άλλοι μπορούν να καίνε ανενόχλητοι την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα... Στην Κερατέα όμως που έχουν και το δίκιο με το μέρος τους τις τελευταίες ημέρες μαζεύουν όσο ξύλο δεν έφαγαν από την Αστυνομία όλα τα προηγούμενα χρόνια...

http://forkeratea.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!