tromaktiko: Μπόνους εν μέσω κρίσης

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μπόνους εν μέσω κρίσης



Υπό την απειλή της διακοπής περαιτέρω οικονομικής βοήθειας προς την τράπεζα Allied Irish Bank (AIB), η κυβέρνηση της...
 Ιρλανδίας μπλόκαρε το σχέδιο της τράπεζας να δώσει στο προσωπικό της 40 εκατομμύρια ευρώ μπόνους.

Ειδικότερα, σε επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Μπράιαν Λένιχαν, προς την τράπεζα επισήμανε "ότι η καταβολή της οικονομικής βοήθειας που έχει ζητηθεί για την AIB θα έχει ως προϋπόθεση τη μη καταβολή των μπόνους, ανεξαρτήτως του πότε αυτά κερδήθηκαν".

Το διοικητικό συμβούλιο της ΑΙΒ, αφού εξέτασε την επιστολή, όπως διευκρίνισε το υπουργείο Οικονομικών, αποφάσισε να μην καταβάλει τα μπόνους στο προσωπικό της.

O Μπράιαν Λένιχαν χαιρέτισε την απόφαση της ΑΙΒ, εκφράζοντας την "απόλυτη εμπιστοσύνη" του στον πρόεδρο-γενικό διευθυντή της ΑΙΒ και το διοικητικό της συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, οι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση της ιρλανδικής τράπεζας που αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Η AIB είχε ανακοινώσει στα τέλη Νοεμβρίου ότι πρέπει να αντλήσει επιπλέον 5,26 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου για να αυξήσει τα ίδια κεφάλαιά της, σύμφωνα με τα αιτήματα που της υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου διεθνούς βοήθειας που χορηγήθηκε στην Ιρλανδία.

news247.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!