tromaktiko: Σχετικά με: "Μπουκοτάζ στα delivery με λαθρομετανάστες"

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Σχετικά με: "Μπουκοτάζ στα delivery με λαθρομετανάστες"



Ο αναγνώστης μπερδεύει το "μετανάστης" που ήταν όλοι οι Ελληνες που ξενιτεύτηκαν και το "λαθρομετανάστης" που είναι οι ξένοι που βρίσκονται στην Ελλάδα σήμερα...
Μάλλον από κουτοπονηριά δεν θέλει να καταλάβει τη διαφορά. Μη μας λέει όμως οτι λέμε "μπαρούφες"

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
------------------------------------------------------------------

Αν συμφωνήσω ότι ο προηγούμενος πολίτης που αναφέρθηκε σε μπουκοτάζ επιχειρήσεων που απασχολούν αλλοδαπούς λέει μπαρούφες, δεν μπορώ παρά να αναφερθώ και σ’ αυτόν που του ανταπαντά, ότι επίσης λέει μπαρούφες.
Ο απλούστατος λόγος είναι ότι οι μετανάστες Έλληνες που βρέθηκαν στα κράτη που αναφέρει ο κύριος , ήταν «κράτη» με την πραγματική έννοια της λέξης, και όχι ξέφραγα αμπέλια! Όσοι παρέβαιναν τους νόμους τιμωρούνταν αυστηρά, και όσοι ήταν λαθραία εκεί απελαύνονταν με συνοπτικές διαδικασίες.
Όσοι Έλληνες μετανάστες βρήκαν μια ευκαιρία να προκόψουν το κάναν γιατί δούλεψαν σκληρά και όχι γιατί τους υποδέχτηκαν μετά βαΐων και κλάδων και τους περιέβαλαν με αγάπη η εκεί κάτοικοι.
Δεν είμαστε ούτε ΗΠΑ, ούτε Γερμανία,ούτε Καναδάς, ούτε Αυστραλία, ούτε κάποια μεγάλη βιομηχανική και οικονομική δύναμη, παρά ένα αποσαθρωμένο κράτος που καταρρέει!
Γιατί άραγε πληθαίνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα; Είμαστε το πιο οργανωμένο κράτος από τα ευρωπαϊκά; Είμαστε το πιο εύρωστο οικονομικά και με τις περισσότερες θέσεις εργασίας;
Με 20% ανεργία, με μετανάστευση πλέον πολλών Ελλήνων, με κλείσιμο τόσων επιχειρήσεων και με την επιτήρηση του μνημονίου, ο μόνος λόγος που έρχονται τόσοι στα μέρη μας , είναι γιατί δεν μπορούν να πάνε αλλού να τους εκμεταλλευτούν και κάθονται εδώ που μπορούν τουλάχιστον να κάνουν ότι θέλουν γιατί υπάρχει ατιμωρησία και ανοργανωσιά.
Οπότε μπαρούφα στην μπαρούφα!
Να προσέχεις και συ λοιπόν φίλε τι αμολάς, εκτός και αν ζεις σε καμιά συνοικία που μοιάζει με τις καλές συνοικίες των χωρών που ανέφερες.
Όσο για μποϋκοτάζ δεν χρειάζεται να γίνει. Με τόσο στριμωξίδι θα έρθει έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή το ξέσπασμα και των ντόπιων και των μεταναστών και όλοι θα βρεθούμε σε δυσχερή θέση. Και κάποιος τώρα που βασίζεται στα φτηνά εργατικά χέρια των μεταναστών και κερδίζει, δεν θα συνεχίσει μια και είναι μέρος ενός σώματος που αργοπεθαίνει. Αν αυτά τα τούβλα που σχεδιάζουν τα οικονομικά βήματα της χώρας δεν δημιουργήσουν ανάπτυξη, τότε το μέλλον είναι ζοφερό και για τους Έλληνες και για τους μετανάστες.Οι λαθρομετανάστες ασφαλώς δεν θα έχουν πρόβλημα!
ANAΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------

Ας του απαντήσει κάποιος ότι οι δικοί μας ΕΛΛΗΝΕΣ μετανάστες βγάλανε τα χαρτιά τους, και πήγανε νομιμα σε χώρες του εξωτερικού και δεν περνάγανε 100-100 τα σύνορα σαν λαθρομετανάστες. Είχανε θέσεις εργασίας, ανάπτηξη και μας δέχτηκαν, δεν πήγαμε νταβατζιλίκη με το έτσι θέλω στο εξωτερικό όπως κάνουνε τα εκατομύρια λαθρομεταναστών στην χώρα μας και παίρνουνε και την ιθαγένεια....

Εγώ 8 μήνες τώρα κάνω τα χαρτιά μου για ναυπηγείο στην Γερμανία έξω απο την Βρέμη και ακόμα περιμένω, δεν κάνουνε ότι τους καπνίσει εκεί, εκεί υπάρχει οργάνωση
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!