tromaktiko: Τράπεζα Πειραιώς: Ενημερωτικές συναντήσεις για την ΑΜΚ

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Τράπεζα Πειραιώς: Ενημερωτικές συναντήσεις για την ΑΜΚ



Σειρά παρουσιάσεων σε μετόχους της και επιχειρηματίες οργανώνει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, με την ευκαιρία της...
 αύξησης του Μετοχικού της Κεφαλαίου τον Ιανουάριο.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων αυτών, αναλύονται οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και την Ευρωζώνη, καθώς επίσης οι πολιτικές που υλοποιεί η τράπεζα στο νέο περιβάλλον, με γνώμονα τα συμφέροντα των μετόχων της, τα συμφέροντα των πελατών της και της εθνικής οικονομίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσιάσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, ενώ το προσεχές διάστημα αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σε αρκετές ακόμη πόλεις της περιφέρειας.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Χρ. Αντωνιάδης, παρουσίασε αρχικά τις τελευταίες εξελίξεις στην αναδιοργάνωση του Ομίλου και τους κανόνες τραπεζικού δανεισμού στο νέο περιβάλλον, για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την μείωση των επισφαλειών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αναπληρωτής CEO του Ομίλου, κ. Στ. Λεκκάκος, παρουσίασε το μακροοικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας και την πολιτική των ελληνικών τραπεζών στην αντιμετώπιση της κρίσης, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συνέχισης και ολοκλήρωσης της δημοσιονομικής προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.

Περιέγραψε επίσης την αναπτυξιακή πολιτική του Ομίλου Πειραιώς και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην χρηματοδότηση σημαντικών επενδύσεων και την τόνωση της επιχειρηματικότητας, κυρίως σε καινοτόμους τομείς όπως για παράδειγμα οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας κ.λ.π.

Ο κ. Λεκκάκος αναφέρθηκε εκτενώς και στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ της τράπεζας, η οποία είναι πλήρως καλυμμένη από διεθνείς επενδυτικούς οίκους και θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του Ιανουαρίου.

Όπως τόνισε, η αύξηση θα ενδυναμώσει την τράπεζα ώστε να αντιμετωπίσει από ισχυρότερη θέση τη σημερινή μακροοικονομική συγκυρία, θα αυξήσει σημαντικά τους δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας στο πλαίσιο και της αυστηροποίησης του εποπτικού πλαισίου (Βασιλεία ΙΙΙ), ενώ η ενισχυμένη κεφαλαιακή επάρκεια θα προσφέρει στην Τράπεζα την ευελιξία αποπληρωμής των προνομιούχων μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο, επιτρέποντας σταδιακά την επαναδιανομή μερίσματος.

naftemporiki.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!