tromaktiko: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 14-12-10 ΩΡΑ 16.30

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 14-12-10 ΩΡΑ 16.30



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των αστυνομικών των πυροσβεστών και των λιμενικών ενόψει της αυριανής πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα (ώρα 16:30).

Όπως τονίστηκε, οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, μετά τις περυσινές μειώσεις των αποδοχών τους (περίπου από 240 έως 500 € ανάλογα με το βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας), θα υποστούν νέα οικονομική αφαίμαξη, καθώς με τον νέο προϋπολογισμό τα κονδύλια εμφανίζονται και πάλι μειωμένα, καταδικάζοντας τους ένστολους στην οικονομική ανέχεια.
Το ίδιο ισχύει και για τις λειτουργικές δαπάνες των Οργανισμών, όταν είναι κραυγαλέα και πανθομολογούμενη η αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού, της βελτίωσης της εκπαίδευσης και της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα τονίζει επίσης ότι στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, όταν το καζάνι της κοινωνίας βράζει και απειλούνται κοινωνικές εκρήξεις, τα σώματα ασφαλείας δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την καταστολή των κοινωνικών αγώνων, γεγονός που δυστυχώς συμβαίνει κατά κόρον τις τελευταίες ημέρες, με πιο πρόσφατα τα όσα συμβαίνουν από χθες στην Κερατέα. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε δε, οι αστυνομικοί δεν είναι απέναντι στην κοινωνία, αλλά μαζί με τους πολίτες. Γι’ αυτό ζητούν την συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των Ομοσπονδιών, καθώς θα βρεθούν στον ίδιο δρόμο αγωνιζόμενοι.
Οι Ομοσπονδίες καλούν τέλος τους συναδέλφους όσο και τους συνταξιούχους που επίσης πλήττονται από τα κυβερνητικά μέτρα, να δώσουν δυναμικό παρών στην αυριανή συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Οικονομικών, όπου θα επιδοθούν Ψηφίσματα διαμαρτυρίας.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!