tromaktiko: ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ (ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010)

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ (ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010)



Τις δυο εβδομάδες που πέρασαν παρακολουθήσαμε αρκετές αγωνιστικές ανατροπές. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μετράει σερί 7 νικών στους 7 αγώνες που έδωσε για την Α1, ωστόσο... η εμφάνισή του ενάντια στον Π.Α.Ο.Κ. προβλημάτισε το τιμ της ομάδας με τον Ντ. Ίβκοβιτς να δηλώνει : ‘Δεν είμαστε ομάδα ... είμαστε μακριά από αυτό που θέλουμε’. Στην Ευρωλίγκα λίγο έλειψε να κάνει την ολική ανατροπή από το -17 και να κερδίσει ένα χαμένο παιχνίδι μέσα στη Μάλαγα δείχνοντας χαρακτήρα, ενώ με τη Σαρλερουά έκανε έναν ‘υγιεινό περίπατο’. Πιστεύω πως για τον Ολυμπιακό προέχει να ‘δέσει καλά η χημεία’ και να δημιουργηθούν αυτοματισμοί. Επίσης αν καταφέρουν να αφήσουν τους εγωισμούς και να συνεργαστούν μεταξύ τους Σπανούλης και Τεόντοσιτς, τότε η ομάδα θα μπορεί να μεγαλουργήσει. Έχει ακόμη και τώρα τα χρονικά περιθώρια να βελτιώσει την αναλογία ασσίστ προς λάθη και να είναι έτοιμος στις 8 Ιανουαρίου 2011 για το ντέρμπι των αιωνίων στο Ο.Α.Κ.Α.
Στην αντίπερα όχθη, ο κόουτς του Παναθηναϊκού Ομπράντοβιτς κάνει συντήρηση δυνάμεων στο ελληνικό πρωτάθλημα (χρησιμοποιεί για παράδειγμα το Διαμαντίδη από 10 εώς το πολύ 20 αγωνιστικά λεπτά σε κάθε αγώνα) και τα καταφέρνει περίφημα έχοντας μόνο νίκες με διαφορές που κυμαίνονται 19 ως και 47 πόντους!
Την έμπειρη πεντάδα του την βάζει να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα για να κάνει τις επικές ανατροπές που μένουν χαραγμένες στη μπασκετική ιστορία. Εκεί όπου ο ‘3D’ γύρισε σχεδόν μόνος του το παιχνίδι Π.Α.Ο. - Ολύμπια Λουμπλιάνα με 13 πόντους του στα τελευταία 75 δεύτερα.
Σε ανοδική πορεία βρίσκεται και η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου. Οι παίκτες του Π.Α.Ο.Κ αρχίζουν να εφαρμόζουν τη φιλοσοφία του προπονητη τους και οι αμερικάνοι ‘βρήκανε τα πατήματά τους’ (ο Μάρσαλ είναι 2ος καλύτερος σκόρερ μέχρι στιγμής στην Α1). Έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στο σημείο να απειλήσει με ανατροπή του σκορ τον Ολυμπιακό στο άδειο λόγω τιμωρίας Σ.Ε.Φ. και επίσης να κερδίσει τον Πανελλήνιο και τη Ροάν στη Γαλλία.
Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των αμερικανών του Άρη και η μέτρια αμυντική εικόνα της ομάδας συνεχίζουν να προβληματίζουν τους ανθρώπους των ‘κιτρίνων’. Μετά από τη ‘σφαλιάρα’ της εντός έδρας ήττας από το Περιστέρι (που ανέτρεψε την εις βάρος του διαφορά των 16 πόντων), ακολούθησε συντριβή από το μαχητικό Κολοσσό στη Ρόδο, όπου ο Άρης έφτασε να χάνει ως και 33 πόντους ! Στις αναμετρήσεις με Καβάλα, Τσεντεβίτα και Αζόβμας στην Ουκρανία υπήρξε βελτίωση στον έλεγχο του ρυθμού, με την καταλυτική προσφορά του Χαραλαμπίδη. Η μεγάλη ήττα από τον Παναθηναϊκό στο σπίτι του ήταν μάλλον αναμενόμενη απ’ όλους.
Η επίτευξη του στόχου της παραμονής φαίνεται πως θα αποτελέσει ‘σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες’ στον Ηρακλή. Η εντός έδρας ήττα από το επτάψυχο Μαρούσι πρέπει να αφυπνίσει τους κυανόλευκους καθώς οι ομάδες με βασικό στόχο την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία έχουν πάρει πολύτιμους βαθμούς. Ακόμα και οι ουραγοί Πανελλήνιος και Ηλυσιακός έχουν καλύτερες ομάδες απ’ότι δείχνει η βαθμολογική τους κατάταξη.
Ίκαρος - Περιστέρι - Κολοσσός συνεχίζουν τις εκπλήξεις. Οι νεοφώτιστοι έχουν μόνο νίκες στην Καλλιθέα, ενώ το Περιστέρι μετράει 4 νίκες στις τελευταίες 5 αγωνιστικές παίζοντας καλό μπάσκετ στους εκτός έδρας αγώνες . Όσο για την ομάδα της Ρόδου νομίζω πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και κακώς δεν αγωνίζεται στο Eurocup. Στην 7η αγωνιστική είχε έναν εκπληκτικό M.V.P. Πατ Καλάθη με 34 πόντους, 14 ριμπάουντ, 5 ασσίστ και στην 8η διέλυσε τον Πανιώνιο με 73 – 49 που άντεξε μόνο ένα ημίχρονο. Γενικότερα φέτος έχουμε δει πολλά διπλά, γεγονός το οποίο δε συνέβαινε παλιότερα που δύσκολα ‘έσπαγαν οι έδρες’. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό δίνει μια ‘άγρια ομορφιά’ στο πρωτάθλημά μας, γιατί εκτός των θέσεων 1 και 2 όλοι οι υπόλοιποι είναι πάνω - κάτω ισοδύναμοι ˙ ο ένας κερδίζει τον άλλον. Αβίαστα λοιπόν ‘προβλέπω’ πως θα δούμε και άλλες ανατροπές στο μέλλον και στους αγώνες αλλά και στην βαθμολογία.

http://sundaysportstories.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!