tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 26ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ,ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 26ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ,ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ



Είμαι η 26χρονη από τον Πειραιά, που διαβάζοντας πολλές από τις αναρτήσεις αναγνωστών σας συνάντησα έναν ΄΄πόλεμο’’ και αυτό μάλλον επειδή πολλά από αυτά που έγραψα δεν τα εξέφρασα σωστά (νοηματικά) και παρερμηνεύτηκαν.

Ας ξεκινήσω με τους συμβασιούχους. Κανείς σας δεν έχει πρόβλημα δλδ με αυτούς που μπήκαν από το παράθυρο και ζητούν μονιμοποίηση??? Δεν είναι αυτοσκοπός μου να ‘τρουπώσω’ στο Δημόσιο όπως έγραψε ένας αναγνώστης. Να τρουπώσω οπουδήποτε θέλω, σε ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα αλλά με ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!! γίνεται αυτό???? Και ναι, αν θα δω μια προκήρυξη του Δημοσίου για ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ θα τρέξω και θα κάνω αίτηση, (έστω κι αν είχα πιθανότητα 1 στο 1000000), γνωρίζοντας ότι υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι που θα κάνουν αίτηση και οι πιο πολλοί με ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ, και αν συμβαίνει αυτό εύχομαι να προσληφθούν εκείνοι γιατί αξιοκρατικά το αξίζουν. Είναι παράλογο????
Για τους πολύτεκνους τώρα. Ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή ότι ΘΑΥΜΑΖΩ αυτούς τους ανθρώπους για το κουράγιο και την υπομονή τους να τα βγάλουν πέρα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ. Αλλά με το δικό μου μυαλό και τη λογική μου, ξεχωρίζω την κατηγορία των πολυτέκνων σε 2 υποκατηγορίες. Στην πρώτη λοιπόν υποκατηγορία υπάρχουν εκείνοι οι γονείς που μόλις έρθει το τρίτο, το τέταρτο ή το πέμπτο παιδί, το θεωρούν ευλογία!!!! Αυτός λοιπόν ο πατέρας που θα μπει το βράδυ σπίτι του και θα δει τα μουτράκια των 4 παιδιών του δε θα σκεφτεί ποτέ ‘τι θα γίνει αν μας κόψουν το επίδομα???’ θα πει ‘δε πειράζει γυναίκα, έχει και για μας ο Θεός, θα προσπαθήσουμε και θα δεις που θα τα καταφέρουμε’. Όσο ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. Έκανε παιδιά γιατί το ήθελε, ναι και το τελευταίο παιδί που δεν το είχε στα σχέδια του το καλωσόρισε μη σκεπτόμενος το επίδομα. Δεν έκανε τα παιδιά για να παίρνει το επίδομα!!!! Και στην δεύτερη κατηγορία ταξινομώ εκείνους τους γονείς που γίνονται πολύτεκνοι για να εξυπηρετήσουν ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΥΣΜΑΤΑ!!!! (βλέπε πολλούς εκπαιδευτικούς που σκέφτηκαν να μεγαλώσουν την φαμίλια τους για να έχουν μόρια να μπουν στο Δημόσιο, όπως αναφέρθηκα στο πρώτο κείμενό μου). Θέλετε να μου πείτε ότι δε συμβαίνει αυτό???? Διαβάζω και εγώ πριν περίπου 3 μέρες ένα κείμενο αναγνώστη σας που γράφει ότι άκουσε από τον πρωθυπουργό πριν 5 χρόνια ότι θα δώσει επίδομα στους πολύτεκνους και αποφάσισε με τη γυναίκα του να γίνουν. Συνεχίζει ο κύριος λέγοντας ότι δε πρέπει να σταματήσει να δίδετε το επίδομα σε αυτούς που αποφάσισαν να κάνουν τα παιδιά πριν 5 χρόνια όταν άκουσαν τις εξαγγελίες αλλά , αν τίθεται πια τόσο σοβαρό οικονομικό θέμα στη χώρα, να σταματήσει από εδώ και πέρα το επίδομα!!!! ΓΙΑ ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΛΔ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ???? ΑΥΤΑ ΔΛΔ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ???? ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ!!!!!!!!!!!! ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΔΛΔ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ???? ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΤΑΚΙΑ ΕΛΛΗΝΑ!!!!!
Και επαναλαμβάνω ότι το επίδομα αυτό που γίνεται λόγος, αν και δε γνωρίζω πόσο είναι ακριβώς, είναι απλά μια βοήθεια. Και τα παιδιά δε μεγαλώνουν με 300 ψωροευρώ που θα δώσει το κράτος!!!!! εε ας μην κοπεί τουλάχιστον αυτή η βοήθεια.
Συνεχίζω με το θέμα της εργασίας. Απάντησε κάποιος αναγνώστης που έχει 2 μαστερ και 2 γλώσσες , ότι ξεκίνησε να δουλεύει κουβαλώντας πράγματα (δε θυμάμαι τι ακριβώς, συγγνώμη) και τον κοροίδευαν, αλλά αργότερα οι κόποι του διαβάσματος του αναγνωρίστηκαν και βρήκε τη θέση του μέσω ΑΣΕΠ, και ότι όλοι οι πολύτεκνοι δεν έχουν να στείλουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια να μάθουν 4 ξένες γλώσσες. Θα απαντήσω λοιπόν, γιατί η αλήθεια είναι ότι παρέλειψα μερικά πράγματα και το νόημα ήταν διαφορετικό από αυτό που ήθελα να πω.. ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΕΊΝΑΙ!!! ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΘΕΛΩ!!! ΒΑΛΕ ΜΕ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΚΑΦΑΣΙΑ, ΝΑ ΣΟΥ ΜΟΙΡΑΖΩ ΦΥΛΛΑΔΙΑ…ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΣΚΑΛΕΣ….Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ…..ΣΤΑ 24 ΜΟΥ ΝΑΙ ΗΜΟΥΝ ΦΙΛΟΔΟΞΗ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΩ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ, ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ….ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΖΩΗ ΤΑ ΕΦΕΡΕ ΑΛΛΙΩΣ…ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΜΟΥ. ΔΕ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΤΥΧΙΑ, ΟΤΙ ΔΕ ΒΡΙΣΚΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ OVER-QUALIFIED (ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ, ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ 4 ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ)…ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΙΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΥΣΜΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ…….
Όσον αφορά τις ξένες γλώσσες. Φίλε μου σε 2 γλώσσες πήγα φροντιστήριο. Για τις άλλες δύο άκου τι έκανα. Κατέβασα λοιπόν ένα πρόγραμμα το Rosseta Stone, σπασμένο για να μιλήσουμε καθαρά, κατέβασα και καμιά 50αρια pdf, έγραψα στο youtube ‘learn french’ το οποίο μου έβγαλε εκατονταδες βιντεακια με εικονιτσες, ασκησούλες και προφορά, πάρα πολλά listenings, και σε πληροφορώ έκανα ένα Interactive Μάθημα μόνη μου μούρλια!!!! Όταν λοιπόν έβλεπα ότι είχα φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, πήγαινα στον εκάστοτε φορέα της γλώσσας που διοργάνωνε τις εξετάσεις, ή το κρατικό πτυχίο γλωσσομάθειας και πλήρωνα τα εξέταστρα και έδινα τις εξετάσεις μου. Με αυτά και με αυτά έφτασα να μιλώ και να γράφω ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΗ ΜΟΥ 2 ξένες γλώσσες σε επίπεδο lower. Έκανα καλά κύριε με τα 2 μαστερ και 2 ξενες γλώσσες? Φυσικά για τον πολύτεκνο είναι πολύ δύσκολο να μάθει στα παιδιά του έστω και την πρώτη ξένη γλώσσα, δεν αντιλέγει κανείς. Και φυσικά υπάρχουν και τέκνα πολυτέκνων πολύ πιο μορφωμένα από εμένα με περισσότερα προσόντα. Αλλά αυτό που ίσως δεν έγραψα σωστά και παρερμηνεύτηκε ήταν το εξής: με τα χιλια δυο βάσανα αυτή η πολύτεκνη μάνα μεγάλωσε τα παιδιά της. Αξίζουν συγχαρητηρίων!!!!!!!! Βοήθησε και το επίδομα που τόσος λόγος πια γίνεται, που ούτε για τις σοκολατες του μηνα δε φτάνει, κάτι άλλα μικροπρονόμια και φτάνει ο ένας κανακάρης της (αν θυμάσαι στο προηγούμενο κείμενο μου που αναφέρθηκα) όχι στα 25 όπως είπα, αλλά στα 40. Έχασε ο άνθρωπος τη δουλειά του, υποθετικά πάντα, κάνουμε και οι 2 αιτησεις για την προκήρυξη της ΔΕΗ, αυτός σίγουρα θα έχει και μόρια από την επαγγελματική του εμπειρία που εγώ δεν έχω, και σε ρωτάω λοιπόν, τον θεωρούμε ΤΕΚΝΟ πολύτεκνης μάνας ακόμα??? Σίγουρα ο άνθρωπος αυτός σε αυτήν την ηλικία ίσως είναι ο ίδιος πολύτεκνος, ή έχει ανήλικα τέκνα, τότε ναι να πάρει τα μόρια του, αλλά σε ρωτάω ΕΊΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ 40 ΤΟΥ ΤΕΚΝΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ????? ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ??? Eίναι παράλογο αυτό που ρωτάω??? στο ερώτημα μου γιατί η γιαγιά απέναντι μου 70 χρονών παίρνει ακόμη επίδομα πολύτεκνης μάνας, θα μου δώσει κανείς μιαν απάντηση???? Και για αυτό και εγώ μαθαίνω τις ξένες γλώσσες για να εξισορροπήσω τα μόρια, αλλά πάλι αν ισοβαθμήσουμε εκείνος θα προηγηθεί γιατί θεωρείται ακόμη τέκνο πολύτεκνης οικογένειας…..και μια παρατήρηση (λίγο άσχετη), τώρα πια στις προκηρύξεις γιατί δε χρειάζονται οι ξένες γλώσσες πάρα μόνο πτυχίο ή απολυτήριο και ecdl???). αν ζούσαμε στην Ελβετία, που έχει άλλους νόμους και κανόνες, και άλλα οικονομικά μεγέθη, εκεί οι πολύτεκνοι αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Και σπίτι τους παραχωρείται, και ες αει παίρνουν επιδόματα και τυγχάνουν το σεβασμό όλων για τον αγώνα τους και πολύ περισσότερο ΈΜΠΡΑΚΤΑ KAI ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!!!!!!!!. Εκεί έχουν λεφτά…..Αλλά άλλο Ελβετία και άλλο Ελλαδιστάν…..
Τα περί χηρείας, αρρώστων και δεν ξέρω τι άλλο, τα οποία ειπώθηκαν από κάποιους ήταν εκτός θέματος. Αν δεν καταλαβαίνετε κάτι, ξαναδιαβάστε και μετά σχολιάστε…
Και θα τελειώσω δίνοντας απάντηση σε μια κυρία που τελείωσε το οικονομικό της νομικής και έκανε μεταπτυχιακό στη γλασκώβη και άλλα πολλά. Πρώτα από όλα την συγχαίρω και την ζηλεύω (με την καλή έννοια) που εργάζεται και παράλληλα πηγαίνει στα σεμινάρια της. Και εγώ πάω στα σεμινάρια μου κάθε απόγευμα. Εκτός από πληροφορίες και γνώση τι να κάνω κυρία μου όταν δεν έχω πουθενά να τα εφαρμόσω???? Μου λέει η μάνα μου κάθε απόγευμα που φεύγω (πτυχιούχος και εκείνη και πιστεύει στη δια βιου εκπαιδευση) ‘τι πας παιδακι μου συνεχεια στα σεμιναρια και δε βρίσκεις καμια δουλίτσα να μας βοηθήσεις και εμάς???’ πείτε μου έχει άδικο???? έχω κάνει τουλάχιστον 15 σεμινάρια (free εννοείται) διάρκειας 3 μηνών το καθένα, συνεχίζω να εκπαιδεύομαι και να μαθαίνω, αλλά το κάνω για την ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ, επειδή το γουστάρω. Δε νομίζω να είδε κανένας εργοδότης από αυτούς που έχω στείλει το cv μου τα σεμινάρια μου και να είπε ουαουυυυυ… (αλίμονο αν το πιστεύει κανείς αυτό)….Αλλά δε μπορώ να τα κάνω παράλληλα????? Αυτό ζητάωωωω…μια δουλειάααα και μετά θα διαβάζωωωω και θα γίνω αινσταιννννν!!!!!!!!!!!
Συνεχίζω στην κυρία να απαντώ ότι ναι και εγώ ξεκίνησα το ACCA (για τον ιουνιο 2011, με εγγραφή μέχρι 15/12/2010). Δε σταμάτησα ποτέ στο 1 πτυχίο και περίμενα τη δουλειά να έρθει ουρανοκατέβατη όπως είπαν κάποιοι. Συνεχίζω να εκπαιδεύομαι. Μόνο λοιπόν εσύ θα με καταλάβεις για το ACCA στα παρακάτω: γνωρίζεις το κόστος του έτσι δεν είναι??? Επειδή λοιπόν, είναι δυσβάσταχτο, είπα να κάνω την προσπάθεια μου μόνη μου, χωρίς φροντιστήριο. Διαβάζω λοιπόν από το καλοκαίρι, βρίσκοντας τα syllabus του f2, δεν τα εκτυπώνω και στραβώνομαι στην οθόνη του pc γιατί πια έγινα και μίζερη για 1, 10, 15 ευρώ……, και προσπαθώ να τα μάθω μόνη ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ότι οι πιθανότητες να περάσω τα μαθήματα είναι μηδαμινές γιατί οι εξετάσεις έχουν παγκόσμιο χαρακτήρα και είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολες. Δεν πειράζει, σκέφτομαι, θα κάνω την προσπάθεια μου και ότι γίνει. Υπολογίζω τα πρώτα μαθήματα να είναι εύκολα….και αργότερα αν βρω δουλίτσα να πάω και εγώ σε φροντιστήριο, γιατί ξέρεις από πρώτο χέρι τη δυσκολία. Θα μου πάρει σίγουρα τα διπλάσια χρόνια από εσένα, αλλά δε πειράζει….Πολλοί που ξεκίνησαν σαν κι εμένα τα παράτησαν, αλλά θα δούμε…..τα παράτησαν και άλλοι με φροντιστήρια βέβαια….αλλά το επισημαίνω για να δείξω τη δυσκολία αυτών των επαγγελματικών πιστοποιήσεων. Και επειδή δε σταμάτησα, στο πτυχίο του Τει, στις 4 ξένες γλώσσες, ούτε στο ACCA, αλλά έδωσα και εξετάσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς….και εκεί διάβασα μόνη γιατί τα σεμινάρια που έκανε το τραπεζικό ινστιτούτο κόστιζαν για 2 μέρες 400 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!! Αναρωτιόμουν ποιος θα ήταν ο εισηγητής και οι 2 μέρες κόστιζαν τόσο…ο Ρουμπινί???? Υπάρχουν άνθρωποι που τα δίνουν ελαφρά τη καρδία τόσα λεφτά για 2 μέρες??? Δεν βλέπουν πια και αυτοί οι φορείς την οικονομική κρίση που μαστίζει όλους μας??? Αλλά σκέφτεται κανείς ότι σε μια ώρα διαβάσματος, τα 40 λεπτά ο λογισμός μου τρέχει στα προβληματα που αντιμετώπιζω???? Πρέπει δλδ να αποκτήσω τα πτυχία του Einstein για να βρω την ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ?????????????????????? ΜΈΧΡΙ ΠΌΤΕ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΔΟΥΛΕΙΑ???? Δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις που πρέπει κανείς να μαθαίνει καινούρια πράγματα για να είναι ανταγωνιστικός στη δουλειά του, να κερδίζει τη θέση και τα λεφτά του με την αξία του….σε αυτό μαζί σας και εγώ….γιατί μου αρέσει η μάθηση…..αλλά θα πρέπει να φτάσω 40 χρονών για να δουλέψω????
Αναφέρομαι στην πρώτη μου δουλειά!!! !τώρα πια τέρμα οι φιλοδοξίες….ότι μαθαίνω το κάνω για μένα…..δουλειά να βρω κι ότι να’ ναι (χωρίς να υποτιμώ την κάθε εργασία). Τι φταίω εγώ δλδ που μόλις έφτασε η σειρά μου να βγω στην εργασία ήρθε η κρίση στη χώρα μας???
Και θα τελειώσω με την αναφορά μου στους πτυχιούχους AEI-TEI. Σκόπιμα δε σύγκρινα αντίστοιχες σχολές. Το θέμα που γίνεται ντόρος πια είναι το όνομα και όχι η σχολή. Τι θέλω να πω με αυτό….τελειώνουμε λοιπόν όλοι μας τις πανελλήνιες, και φτάνει ο Σεπτέμβριος και αρχίζουν τα πηγαδάκια….
΄εμένα ο γιος μου πέρασε στο πανεπιστήμιο, σε ΑΕΙ’ (κι ας πέρασε στο τμήμα ισπανικής φιλολογίας με 6000 μόρια, στο τμήμα θεολογίας με 10000 μόρια, δεν έχω κάτι με τις σχολές, το επισημαίνω αυτό),
‘εμένα η κόρη μου πέρασε στο Εμπορίας και Διαφήμισης σε ΤΕΙ (και ας είχε 15000 μόρια)’.
Αααα, σε ΤΕΙ εε….
Πείτε μου είναι λογικό να γίνονται αυτές οι διακρίσεις???
ποιός προσπάθησε περισσότερο???
Και δεν κάνω διακρίσεις αει –τει μεταξύ αντίστοιχων τμημάτων , σκόπιμα, γιατι εκεί υπαρχουν και ομοιότητες αλλά και πολλές διαφορές. Εκεί, φυσικά πρέπει να ξεχωριστούν οι ρόλοι των κάθε αποφοίτων. Ναι, στα αντίστοιχα τμήματα υπάρχουν πολλά διακριτέα σημεία…έκαστος στο είδος του…Άλλοι περισσότερο θεωρητικοί και άλλοι περισσότερο πρακτικοί.. Αλλά δεν κρινόμαστε από το όνομα της σχολής μας. Ο καθένας μας δείχνει την αξία του στην αγορά εργασίας!!!!
Πολλοί έγραψαν την παροιμία, ότι επειδή δεν έχω γάιδαρο, θέλω να ψοφήσει του γείτονα….όχι δεν είναι έτσι….. καμαρώνω αυτούς που έχουν προσπαθήσει και τα έχουν καταφέρει, ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ……
Αλλά σιχαίνομαι αυτούς που έκαναν ότι έκαναν βασισμένοι σε βύσματα και πελατειακές σχέσεις….


ΕΊΜΑΙ ΑΔΙΚΗ???????
ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗΗΗΗ??????
ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ??? ΜΗΠΩΣ ΕΔΕΙΞΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟ????
ΟΠΩΣ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ…….
ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑ ΑΠΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ???? ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΞΕΡΩ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΑΤΑΩ ΤΟ REPLAY ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΩ ΠΡΙΝ ΚΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ…..

ΥΓ. Για το μόνο που μπορώ να αναθεωρήσω είναι οι απόψεις μου για τους πολύτεκνους. Αλλά μόνο αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, είχαμε κράτους δικαίου και πρόνοιας, και ήμασταν οικονομικά εύρωστοι (δλδ να ήμασταν Ελβετία ή Νορβηγία, πράγμα απίθανο και ακατόρθωτο). Τότε θα έπρεπε να είχαν πολλές περισσότερες παροχές αλλά δυστυχώς εδώ που ζούμε, λειτουργούμε με άλλα μέτρα και σταθμά…..


(Δεν κλαίγομαι....απλά παραθέτω τις απόψεις μου......)

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και το χώρο σας…
Και θα ήθελα να ζητήσω και πάλι συγγνώμη αν θίχτηκαν κάποιοι από τα λεγόμενα μου….ο καθένας έχει την άποψη του αρκεί να την στηρίζει με επιχειρήματα….
Παρακαλώ όπως αναρτηθεί το κείμενο μου για να λυθούν τυχόν παρεξηγήσεις που προέκυψαν από το πρώτο κείμενο μου….

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!