tromaktiko: Ομάδα με 2 σταρ γίνεται;

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ομάδα με 2 σταρ γίνεται;



Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια κάνει μεγάλη προσπάθεια να εκθρονίσει τον αιώνιο αντίπαλο από την κορυφή του Ελληνικού μπάσκετ...
Την περυσινή χρονιά μάλιστα έφτασε πιο κοντά από ποτέ, διαθέτοντας πολύ καλούς παίκτες και πλήρες ρόστερ. Όμως για διάφορους λόγους, που δεν είναι του παρόντος, δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, αλλά ούτε και στην Ευρωλίγκα.

Η διοίκηση της ομάδας πήρε τη μεγάλη απόφαση να προχωρήσει σε ανανέωση προσώπων, με πρώτο και καλύτερο τον προπονητή της ομάδας. Για τον φετινό Ολυμπιακό επέλεξε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ το Σέρβο Ντούσαν Ίβκοβιτς ο οποίος εκτός από τη δεδομένη αξία του, γνωρίζει και άριστα την Ελληνική πραγματικότητα.

Ο ηγέτης στον πάγκο βρέθηκε και αυτό που απέμενε ήταν να βρεθούν και οι ηγέτες στον αγωνιστικό χώρο. Η μεταγραφική περίοδος ξεκίνησε ονειρεμένα με την υπογραφή του Σπανούλη που θα μπορούσε να αποτελέσει τον πυλώνα γύρω από τον οποίο θα αναπτυσσόταν η καινούργια ομάδα. Η συνέχεια όμως της μεταγραφικής περιόδου δεν ήταν η αναμενόμενη. Έγιναν κινήσεις για να καλυφθούν οι θέσεις που έμειναν κενές από τις αποχωρήσεις παικτών όπως οι Κλέιζα και Τσίλντρες, αλλά από ποιοτικής άποψης το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενο.
Το καλοκαίρι γράφτηκε σε πολλές ιστοσελίδες ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ζήτησαν από τους παίκτες του Ολυμπιακού να «κάνουν ψαλίδι» στις αποδοχές τους, μιας και οι μεταγραφές είχαν καταναλώσει μεγάλο μέρος του φετινού μπάτζετ! Τότε είχα θεωρήσει ότι πρόκειται για υπερβολές των δημοσιογράφων, η συνέχεια όμως αποδεικνύει ότι όντως δεν υπήρχαν άλλα χρήματα να διατεθούν.
Έτσι φτάνουμε στο σήμερα με την ομάδα να πηγαίνει αρκετά καλά, μάλιστα να έχει εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο της Ευρωλίγκας, αλλά με τον κόσμο να απέχει επιδεικτικά από τις εξέδρες. Όταν το ΣΕΦ δεν γεμίζει ούτε με αντίπαλο τη Ρεάλ, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια τα νούμερα κυμαίνονται κάτω από το μισό της πληρότητας του σταδίου κάτι δεν πάει καλά.
Ο προπονητής της ομάδας στις δηλώσεις του τονίζει συνεχώς τη μεγάλη σημασία που έχει η στήριξη από τον κόσμο, αλλά οι εκκλήσεις του δεν βρίσκουν ανταπόκριση. Σίγουρα άλλα θυμόταν ο Ντούντα από την προηγούμενη θητεία του στο λιμάνι.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στην ψυχολογία για να καταλάβει τι ακριβώς έχει «χαλάσει» τους φίλους των ερυθρολεύκων και απέχουν από το μπάσκετ. Η φετινή ομάδα δεν διαθέτει το βάθος και τις αντοχές να αντιπαρατεθεί με τον Παναθηναϊκό σε κανένα επίπεδο, αγωνιστικό και διοικητικό με όλες τις προεκτάσεις τους. Καλοί οι Σπανούλης και Ίβκοβιτς για αντίβαρο σε Διαμαντίδη και Ομπράντοβιτς αλλά από κει και πέρα τι; Μπορούν οι υπόλοιποι να σηκώσουν το βάρος της ομάδας;
Το σημαντικότερο βέβαια εδώ είναι αν μπορούν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι να αντιπαρατεθούν με τις παλιές καραβάνες του αθλήματος τους αδελφούς Γιαννακόπουλους. Μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό τους διοικητικά και μεταγραφικά; Το ένστικτο των οπαδών λέει πως όχι. Ο χρόνος θα δείξει αν έχουν δίκιο.
http://www.sportsecrets.gr/?p=1941

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!