tromaktiko: Η Ρωσία επενδύει 300 δισ. δολ. για ενεργειακή απόδοση

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Η Ρωσία επενδύει 300 δισ. δολ. για ενεργειακή απόδοση



Μερικές ενδιαφέρουσες ειδήσεις πρόσφατα πέρασαν απαρατήρητες καθώς τον περασμένο μήνα, η Ρωσία παρουσίασε ένα μεγάλο σχέδιο ενεργειακής απόδοσης..
Σημειώνεται ότι τα κτήρια και τα εργοστάσια από τη σοβιετική εποχή έχουν πλήρη έλλειψη υποδομών ενεργειακής απόδοσης, καθώς χτίστηκαν με φθηνές μεθόδους, όπως απαιτούσε η κυβέρνησης εκείνη την εποχή.


Αλλά αυτό θα αλλάξει σύντομα. Οι Moscow Times, ανέφεραν πρόσφατα ότι: η προώθηση της ενεργειακής απόδοσης αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του προγράμματος εκσυγχρονισμού του κ. Medvedev και περιλαμβάνει ένα στόχο για τη μείωση της ποσότητας ενέργειας που δαπανάται κατά 40% έως το 2020.
Η χώρα εκτιμάται ότι χρησιμοποιεί 2,5 φορές περισσότερη ενέργεια για την παραγωγή συγκεκριμένης ποσότητας προϊόντων και υπηρεσιών από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος η κυβέρνηση του Dmitry Medvedev θα επενδύσει 300 δισ. δολ. προκειμένου να μειώσει το ποσό της ενέργειας που δαπανάται.
Τα πρόσφατα κύματα καύσωνα και οι παρενέργειές του, καθώς και οι τιμές της ενέργειας έχουν ωθήσει την τοπική κυβέρνηση να αρχίσει να ενεργεί για την αλλαγή του κλίματος. Εκτιμάται ότι οι προσπάθειες που θα επιτρέψουν στον πληθυσμό και τις επιχειρήσεις να περισώσουν περίπου 35 δισ. δολ. για την ενέργεια ανά έτος.
Η Ρωσία είναι πρώτη φυσική παραγωγός παγκοσμίως φυσικού αερίου και έχει άφθονα αποθέματα. Οι τοπικές τιμές πώλησης καθορίζονται από το κράτος και αυτό επιβραδύνει δραστικά τις προσπάθειές της ενεργειακής απόδοσης και την αλλαγή συμπεριφοράς. Επιπλέον, 13 εκατ. έξυπνοι μετρητές θα εγκατασταθούν μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.
Πέρα από την ενεργειακή απόδοση, η Ρωσία κάνει επίσης προσπάθειες για την υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η ηλιακή, η αιολική και η υδροηλεκτρική ενέργεια. Επίσης η ανακύκλωση κερδίζει κάποιο ενδιαφέρον.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!