tromaktiko: Κρήτη: Ντροπή βγάζουν στο δρόμο 500 νήπια & βρέφη που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου!

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Κρήτη: Ντροπή βγάζουν στο δρόμο 500 νήπια & βρέφη που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου!



Δεδομένης της κατάστασης που βρισκόμαστε δημιουργείται μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα,διότι τα νήπια θα παραμείνουν στα σπίτια τους και οι γονείς θα αναγκαστούν είτε να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα,είτε να σταματήσουν απο την δουλειά τους, απο την άλλη οι 42 συμβασιούχοι θα χάσουν την δουλεία τους!

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως απο την αρχή.... Στις 10 Δεκεμβρίου 2010 εκδικάζεται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων αίτηση 42 συμβασιούχων διαφόρων ειδικοτήτων (διοικητικό προσωπικό, βρεφονηπιοκόμοι, παιδοκόμοι, μάγειρες, καθαρίστριες κλπ), των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει....

Με την αίτησή τους αυτή ζητούν από το Δικαστήριο να υποχρεώσει το ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ηρακλείου» να αποδέχεται τις υπηρεσίες των αιτούντων συμβασιούχων προσωρινά και μέχρι εκδικάσεως της κύριας αγωγής.

Οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν αυτή τη στιγμή να παραμένουν στις θέσεις τους και να είναι κοντά στα παιδιά , μόνο και μόνο επειδή έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου με ισχύ μέχρι την ημέρα του δικαστηρίου (10-12-2010).
Οι συνέπειες της μη ανανέωσης της σύμβασης των 42 συμβασιούχων είναι ευνόητες: Το μόνιμο προσωπικό σαφώς και δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των παιδικών σταθμών σε δασκάλες, καθαρίστριες, μάγειρες, εργάτες, ηλεκτρολόγους κλπ με αποτέλεσμα να μειωθεί αναπόφευκτα ο αριθμός των παιδιών που θα μπορούν να πηγαίνουν στους παιδικούς. Με λίγα λόγια από τα παιδιά που σήμερα είναι περί τα 1500 ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΑ 500, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Και φυσικά έπεται και συνέχεια καθ’ όσον, όπως προελέχθη κατά τους προσεχείς μήνες λήγουν οι συμβάσεις και άλλων συμβασιούχων, οι οποίες επίσης δεν πρόκειται να ανανεωθούν"
Τα συμπεράσματα δικά σας....

pablo-namaste.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!