tromaktiko: Δήλωση Σκουλάκη στην 97η επέτειο της ένωσης της κρήτης με την Ελλάδα

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση Σκουλάκη στην 97η επέτειο της ένωσης της κρήτης με την Ελλάδα



«Σήμερα συμπληρώνονται 97 χρόνια από την επίσημη Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Η σημερινή επέτειος αποτελεί μια ημέρα...
 ευγνωμοσύνης και τιμής για όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τη λευτεριά αυτού του ευλογημένου τόπου.

Ενός τόπου και ενός λαού που σφυρηλατήθηκε και πορεύτηκε, στο διάβα του χρόνου, μέσα από ηρωικούς αγώνες και θυσίες για να δώσει ουσιαστικό νόημα στις λέξεις Πατριωτισμός – Θάνατος - Ελευθερία – Ένωση – Εθνική Ολοκλήρωση.

Αυτές οι αξίες βρήκαν εκφραστή στο πρόσωπο του εμπνευσμένου πολιτικού, του μεγάλου μας Εθνάρχη ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ο οποίος ήταν αυτός που οδήγησε την Κρήτη στην πολυπόθητη Ένωση με τη μητέρα Ελλάδα και τη Χώρα στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ».

Η σημερινή ημέρα αποτελεί όμως και μια ημέρα ιστορικής μνήμης και ιερού χρέους καθενός από εμάς για να διατηρήσουμε άφθαρτες τις διαχρονικές αξίες που μας κληροδότησαν όλοι εκείνοι που θυσιάστηκαν για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι.

Όπως μάλιστα έχει πολύ ορθά λεχθεί, λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους, είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν και αυτό πρέπει να το έχουμε πάντα κατά νου.

Ιδιαίτερα σε μια δύσκολη για τη χώρα και τους πολίτες περίοδο, όπως η σημερινή, απαιτείται από όλους μας εγρήγορση και συνεχής αγώνας για να υπάρξουν καλύτερες ημέρες. Απαιτείται ένας νέος Πατριωτισμός με σύμπνοια, ενότητα και συμπόρευση για να πάμε τη χώρα μας μπροστά, για να εμπεδώσουμε την Ελλάδα της Ελλάδα της εθνικής ακεραιότητας, της προόδου και της δημοκρατίας, προτάσσοντας όλα αυτά που μας ενώνουν».

digitalcrete.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!