tromaktiko: ATEbank: Πρώτη προτεραιότητα η εξυγίανση

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ATEbank: Πρώτη προτεραιότητα η εξυγίανση



Μείωση λειτουργικού κόστους, μείωση αποδοχών και κλείσιμο καταστημάτων αλλά χωρίς απολύσεις, προβλέπει -μεταξύ άλλων- το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Αγροτικής Τράπεζας.
Αρχές του 2011 θα γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 δισεκατομμύριο, στην οποία θα συμμετάσχει και το Δημόσιο. Η αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές στη δομή της ΑΤΕ και την αποδέσμευση της από τις θυγατρικές εταιρίες όπως Δωδώνη, ΕΒΖ και ΣΕΚΑΠ έχει αρχίσει. Ο πρόεδρος της τράπεζας πάντως διαβεβαιώνει ότι ο διαχωρισμός των τραπεζικών δραστηριοτήτων της Αγροτικής δεν συνεπάγεται κλείσιμο των θυγατρικών της επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο αναδιάρθρωσης θα προβλέπεται:
μείωση λειτουργικού κόστους
μείωση 10% των αποδοχών
κλείσιμο καταστημάτων με παράλληλη μετακίνηση των εργαζομένων σε συναφείς δραστηριότητες
απεγκλωβισμός της ΑΤΕ από μη χρηματοπιστωτικές συμμετοχές.

Κώστας Σκανδαλίδης: Τα βήματα αυτά μπορεί να είναι μεν δύσκολα αλλά πιστεύω ότι έχει αποφασισθεί να μείνει η τράπεζα στο δημόσιο τομέα και να ασχοληθεί πραγματικά με τα προβλήματα των αγροτών.

Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2007-2008 θα απορροφηθούν σε άλλους φορείς του δημοσίου. Τους πρώτους μήνες του 2011 αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 δισ. ευρώ, στην οποία θα συμμετάσχει και το Δημόσιο. Το προσωπικό της ΑΤΕ ανέρχεται σε 6.300 άτομα εκ των οποίων 300 θα συνταξιοδοτηθούν εφέτος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!