tromaktiko: ΑΕΚΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ!

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΑΕΚΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ!



Η ΑΕΚ με σπουδαία εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, «πάτησε» τη Χάιντουκ, της έβαλε μόνο 3 γκολ και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ζενίτ επί της Άντερλεχτ στη Ρωσία, θέλει μόνο μια ισοπαλία κόντρα στους Ρώσους την επόμενη εβδομάδα, για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ....

Το πρώτο 25λεπτο του ματς είχε πολλές φάσεις με τις δύο ομάδενα φτάνουν σε αρκετές περιπτώσεις μια ανάσα από το γκολ. Οι γηπεδούχοι λοιπόν μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και είχαν δοκάρι μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, με διαγώνιο σουτ του Σαρμπίνι. Η ΑΕΚ βέβαια απάντησε με μία καλή ευκαιρία του Λυμπερόπουλου στο 13', αλλά η Χάιντουκ στο 21' έφτασε και πάλι πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Τομάσοφ μετά από γύρισμα του Σαρμπίνι δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι το 25' λοιπόν οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές καλές φάσεις, αλλά στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρος άνηκε στην ΑΕΚ, η οποία στις καθυστερήσεις έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Γκέντζογλου δεν μπόρεσε να σκοράρει προ κενής εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, στο γήπεδο υπήρχε μόνο η ΑΕΚ η οποία «πάτησε» τη Χάιντουκ. Στο 48' λοιπόν, ο διαιτητής του ματς δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Μπερνς, αλλά δύο λεπτά αργότερα υπέδειξε την εσχάτη των ποινών στην ανατροπή του Σκόκο και ο ίδιος ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, από τα 11 βήματα. Μετά το γκολ οι Κροάτες τα 'χασαν και στο 61' η Ένωση διπλασίασε τα τέρματά της, με εντυπωσιακή κεφαλιά του Μανωλά, μετά από κόρνερ του Σκόκο. Στη συνέχεια η ΑΕΚ απείλησε και πάλι με τον Σκόκο αλλά και τον Γκέντζογλου και έφτασε στην επίτευξη τρίτου τέρματος στο 84', με όμορφο σουτ του Μπλάνκο, ο οποίος προηγουμένως είχε αντικαταστήσει τον Νάτσο Σκόκο. Παρά το γεγονός πως οι κιτρινόμαυροι, «αποκοιμήθηκαν» στα τελευταία λεπτά του αγώνα και επέτρεψαν στην ανύπαρκτη σε όλο το δεύτερο ημίχρονο Χάιντουκ, να μειώσει σε 1-3, η ΑΕΚ τελικά πήρε πανάξια μια μεγάλη νίκη μέσα στην Κροατία.

Η ΑΕΚ λοιπόν, με αυτή τη μεγάλη της νίκη, βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αφού εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο τη νίκη της Ζενίτ επί της Άντερλεχτ, στη Ρωσία. Η ΑΕΚ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετική και έδειξε πως είχε καλή ψυχολογία μετά τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Σκόκο ήταν πολύ ορεξάτος, αλλά αυτός που έκλεψε, απρόσμενα θα έλεγα, τις εντυπώσεις, ήταν ο Μπερνς. Ο Αυστραλός, ως δεξί χαφ ήταν πολύ κινητικός στο πρώτο ημίχρονο και έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκέντζογλου στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ενώ στην επανάληψη έκανε ό,τι ήθελε τους Κροάτες και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα της Χάιντουκ. Σπουδαία επικράτηση λοιπόν, για την ΑΕΚ στην Κροατία και πλέον η 'Ενωση, χρειάζεται απλά μια ισοπαλία κόντρα στη Ζενίτ ή θετικό αποτέλεσμα της Χάιντουκ με την Άντερλεχτ, για να περάσει στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ευτυχείτε!!
http://frapesport.blogspot.com/2010/12/blog-post_7813.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!