tromaktiko: Ο στρατός έκλεισε τα σύνορα της Ακτής Ελεφαντοστού

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ο στρατός έκλεισε τα σύνορα της Ακτής Ελεφαντοστού



Το κλείσιμο των συνόρων της Ακτής Ελεφαντοστού «μέχρι νεότερης εντολής» ανακοίνωσε απόψε ο εκπρόσωπος του στρατού..
Babri Gohourous, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, σύμφωνα με τα οποία ο Αλασάν Ουατάρα κέρδισε το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογικών.
Ο πρόεδρος Γκμπάγκμπο αμφισβήτησε το αποτέλεσμα της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, σύμφωνα με το οποίο ο αντίπαλος του, Ουατάρα απέσπασε το 54% των ψήφων.
Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι οι αρχές της Ακτής Ελεφαντοστού διέταξαν της διακοπής της λειτουργίας των ξένων μέσων ενημέρωσης που λειτουργούν στη χώρα.
Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε απόψε ότι οι εκλογές ήταν δημοκρατικές και απηύθυναν έκκληση στους αντίπαλους πολιτικούς ηγέτες να σεβαστούν το αποτέλεσμα και να συνεργαστούν για μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.
Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα Ιτζ Τσόι, ενημέρωσε το Συμβούλιο για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής και το διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν σε ένα "δημοκρατικό κλίμα".
Οι ΗΠΑ απηύθυναν έκκληση προς όλα τα κόμματα να σεβαστούν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. "Αξιόπιστες εκτιμήσεις των εκλογικών παρατηρητών χαρακτηρίζουν τη διαδικασία ελεύθερη και δίκαιη και κανένα κόμμα δεν επιτρέπεται να παρεμποδίσει περαιτέρω την εξέλιξη των εκλογών", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Μάικ Χάμερ.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ζήτησε από τους επικεφαλής και τις αρχές της χώρας να επιτρέψουν την ταχεία ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας "μέσα σε κλίμα ειρηνικό" για να αναδειχθεί ο πρόεδρος της χώρας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
http://www.enet.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!