tromaktiko: Σχετικά με το "Φυλούσαν τη βάση μιας ομπρέλας για ένα ολόκληρο βράδυ!"

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Σχετικά με το "Φυλούσαν τη βάση μιας ομπρέλας για ένα ολόκληρο βράδυ!"



Ο αναγνώστης που αποφάνθηκε ότι ο "στρατός είχε .. μυωπία" http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_5954.html
προφανώς δεν έχει πάει στο στρατό, και επίσης προφανώς είναι ένας από τους πολλούς εξυπνάκηδες που κυκλοφορούν.

Αν είχε πάει στο στρατό ο αναγνώστης θα γνώριζε ότι υπάρχουν ειδικότητες και ότι σε τόσο σοβαρά θέματα όπως η ύπαρξη μιας πιθανής νάρκης, οβίδας, βόμβας , την ευθύνη για το χειρισμό του θέματος την αναλαμβάνουν οι ειδικοί πυροτεχνουργοί και ΜΟΝΟ αυτοί.
Νάρκες, βόμβες κ.τ.λ. υπάρχουν σε χιλιάδες διαφορετικές εκδόσεις και δεν είναι δυνατό κάποιος μη ειδικός να γνωρίζει όλους τους τύπους από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα.
Για αυτό υπάρχει η συγκεκριμένη ειδικότητα του πυροτεχνουργού που επαναλαμβάνω είναι ο μόνος αρμόδιος για να χειριστεί τέτοιες καταστάσεις.
Αμφισβητώ τα λεγόμενα του αναγνώστη περί "απόφασης" του κλιμακίου ότι πράγματι επρόκειτο περί νάρκης.
Το κλιμάκιο δεν είναι αρμόδιο να αποφανθεί τί είναι ένα μισοθαμμένο άγνωστο αντικείμενο που αναφέρθηκε ως πιθανή νάρκη.
Δουλειά του είναι από τη στιγμή που υπάρχει ΠΙΘΑΝΟΣ εκρηκτικός μηχανισμός, να καλέσει τους αρμόδιους πυροτεχνουργούς που γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά, τους τύπους, την επικινδυνότητα, τις παγίδες, τέτοιων αντικειμένων, πώς να τα πιάσουν, πώς να τα χειριστούν με ασφάλεια.
Δεν θέλω να σκέφτομαι τί θα συνέβαινε αν ήταν πραγματική νάρκη και κάποιος εξυπνάκιας (σαν τον αναγνώστη) ανειδίκευτος στρατιωτικός πήγαινε να την σκαλίσει ή να την ξεθάψει για να την περιεργαστεί.
Από τη στιγμή που υπήρξε ενημέρωση από πολίτη για πιθανή ύπαρξη νάρκης, όλες οι υπηρεσίες το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν ο αποκλεισμός του χώρου μέχρι να φτάσουν οι ειδικοί, οπότε ΟΡΘΌΤΑΤΑ έπραξαν.
Να τα χώνουμε για τα κακώς κείμενα συμφωνώ, αλλά να επικρίνει ο κάθε επικίνδυνα ηλίθιος ξερόλας μια σωστή διαδικασία, δείχνει το γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σαν κράτος.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου ήρθε ένα τμήμα του 547 Τάγματος Πεζικού, (και όχι τμήματος), και δεν γνώριζαν αν είναι νάρκη, θέλω να σε πληροφορήσω ότι υπάρχουν χιλιάδες τύποι ναρκών, διαφόρων σχημάτων, χρώματος, και υλικού κατασκευής (πλαστικές μεταλλικές ακόμη και ξύλινες). Το πεζικό εκπαιδεύετε στο ναρκοπόλεμο και σε μερικά μόνο είδη ναρκών. Ειδικευμένο τμήμα του στρατού, στο ναρκοπόλεμο, είναι το ΤΕΝΞ (Τάγμα εκκαθαρίσεως ναρκοπεδίων ξηράς), και οι πυροτεχνουργοί γενικά σε όλων των ειδών τα εκρηκτικά μέσα. Η ειδικότητα του ναρκαλιευτή ξηράς ανήκει στο Μηχανικό.
Συνεπώς σωστά έπραξαν οι πεζικάριοι με τις λίγες γνώσεις που κατέχουν στο αντικείμενο των ναρκών και κάλεσαν τον πυροτεχνουργό του στρατού.
Θα προτιμούσες να το έπαιζαν κορόνα γράμματα ή να έκαναν τους πολυξέρηδες όπως συνηθίζετε στην ελληνική κοινωνία;
Όσο για το ειρωνικό βαθμό μυωπίας, θα σου απαντήσω ότι έχουν ανάλογη μυωπία, τόση όσο είναι ο  βαθμός που νομίζουμε ότι τα γνωρίζουμε όλα. Έλληνας ναρκαλιευτής.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!