tromaktiko: Αστυνομικές έρευνες σε όλες τις επαρχίες για πάταξη του ηλεκτρονικού τζόγου

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Αστυνομικές έρευνες σε όλες τις επαρχίες για πάταξη του ηλεκτρονικού τζόγου



Λευκωσία: Σε νέες έρευνες προχώρησε την Τετάρτη η Αστυνομία, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που διεξάγονται για σκοπούς πάταξης του ηλεκτρονικού τζόγου και την παράνομη αποδοχή συλλογικών στοιχημάτων... Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται, εντατικοποιούνται και θα καλύψουν όλες τις επαρχίες.

Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που διεξάγονται για σκοπούς πάταξης του ηλεκτρονικού τζόγου και την παράνομη αποδοχή συλλογικών στοιχημάτων, το Γραφείο Καταπολέμησης αδικημάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και παράνομων στοιχημάτων σε συνεργασία με το Δικανικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων και μελών του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, πραγματοποίησαν ευρεία επιχείρηση στην επαρχία Λευκωσίας από το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι αργά το βράδυ.

Προηγουμένως, συνέχισε, είχαν εξασφαλιστεί τέσσερα δικαστικά εντάλματα έρευνας και έγιναν αντίστοιχες έρευνες σε τέσσερα υποστατικά.

''Στο ένα υποστατικό εντοπίστηκαν δέκα ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι ελέγχθηκαν από μέλη του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων και δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε επιλήψιμο. Στα υπόλοιπα τρία υποστατικά εντοπίστηκαν συνολικά 29 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι παρελήφθησαν καθότι υπήρχαν διάφορα παιχνίδια απαγορευμένου τύπου, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 530 ευρώ, διάφορες αποδείξεις που ουσιαστικά αποδέχονταν στοιχήματα χωρίς να εκδίδουν απόδειξη από ταμειακή μηχανή, αριθμός διπλότυπων κουπονιών συμπληρωμένων και μη κτυπημένων από τις ταμειακές μηχανές'', πρόσθεσε.
Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι όλα τα τεκμήρια παρελήφθησαν και οι εξετάζεις συνεχίζονται από τους Αστυνομικούς Σταθμούς, στην εδαφική αρμοδιότητα των οποίων βρίσκονται τα υποστατικά που πραγματοποιήθηκαν οι έρευνες.
Σημείωσε, τέλος, ότι οι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές των υποστατικών κλήθηκαν για ανάκριση.
Πηγή: ΚΥΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!