tromaktiko: Προσοχή στις αγορές παιχνιδιών ενόψει Χριστουγέννων

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Προσοχή στις αγορές παιχνιδιών ενόψει Χριστουγέννων



Μικρό οδηγό για την αποφυγή απρόοπτων σχετικά με τις αγορές παιχνιδιών ενόψει των Χριστουγέννων εξέδωσε η Ένωση...
 Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος. Συγκεκριμένα αναφέρει έναν μικρό οδηγό προς αποφυγή απροόπτων, που θα πρέπει όλοι οι καταναλωτές και ειδικά οι οικογένειες να λάβουν υπόψην τους.

Βασικότερο κριτήριο, σύμφωνα με την Ένωση, είναι η αξιοπιστία του παιχνιδιού, το οποίο πρέπει να φέρει την ένδειξη CE, να είναι δηλαδή εγκεκριμένο από την ΕΕ. Στη συνέχεια διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως και συναρμολόγησης, αφενός για να κρίνουμε το παιχνίδι και αφετέρου για να μπορούμε να εξηγήσουμε τη λειτουργία του στα παιδιά μας κάνοντας και μία επίδειξη του.

Οι υπόλοιπες οδηγίες που αναφέρονται είναι οι εξής:
Σημειώνεται ότι είναι επικίνδυνα, κυρίως για παιδιά κάτω των τριών ετών, παιχνίδια με πολύ μικρά κομμάτια (κατάποση), με κορδόνια (πνιγμός), με πολύ μεγάλο θόρυβο (βλάβη στην ακοή), με αιχμηρά αντικείμενα ή γωνίες.
Αν διαπιστώσουμε οποιαδήποτε πρόβλημα σε σχέση με την αξιοπιστία του παιχνιδιού το τοποθετούμε στη συσκευασία του και το επιστρέφουμε, ενώ καταγγέλλουμε στις αρμόδιες αρχές περιπτώσεις ελαττωματικών ή επικίνδυνων παιχνιδιών, ώστε να προστατευθούν όλα τα παιδιά.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται να δώσουμε στην ηλικία, που αναγράφεται στη συσκευασία, καθώς η χρήση από μικρότερα παιδιά μπορεί να είναι επικίνδυνη, ενώ όσον αφορά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια καλό θα ήταν να προσέχουμε το περιεχόμενό τους, αλλά και τον χρόνο χρήσης τους από το παιδί.
Σε κάθε περίπτωση, τα ομαδικά παιχνίδια, όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί, είναι αυτά που προσφέρουν εκτός από διασκέδαση, κοινωνικοποίηση και ανάπτυξη της συλλογικότητας σε ένα παιδί

zougla.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!