tromaktiko: Σχετικά με γυναίκες εργαζόμενες

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Σχετικά με γυναίκες εργαζόμενες



Ναι σε εσένα μιλάω. Σε εσένα που δικαιολογείς τους εργοδότες που δεν θέλουν γυναίκες εργαζόμενες. Και σε όλους τους άλλους που συμφωνούν μαζί σου...
Η άδεια που παίρνει μία εγκυμονούσα γυναίκα στον ιδιωτικό τομέα είναι περίπου 2 μήνες πριν γεννήσει και 2 μήνες μετά. Αν μετά θελήσει μπορεί να πάρει και ένα εξάμηνο ακόμα αλλά θα πληρώνεται απο τον ΟΑΕΔ και θα παίρνει το πολύ 500 ευρώ όταν ο ΟΑΕΔ δεήσει να μελετήσει τα χαρτιά της.
Οι δύο μήνες πριν γεννήσει δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι ωστόσο το σώμα έχει καταπονηθεί, οι ορμόνες χτυπάνε κόκκινο και η γυναίκα βρίσκεται σε συνεχη εξάντληση. Μιλάω βέβαια για μια νορμάλ εγκυμοσύνη.
Οι δύο μήνες μετά έχουν ανάρρωση απο ένα φυσιολογικό τοκετό ή καισαρική τομή με τις ανάλογες δυσκολίες, οι ορμόνες εξακολουθούν να κάνουν χορό, υπάρχει ένα μωράκι που πιθανόν να θηλάζει αλλά σίγουρα θα τρώει κάθε 3 ώρες.
Για πες μας τώρα, σε αυτό το διάστημα μπορεί η γυναίκα να δουλέψει?
Το κράτος της δίνει την άδεια γιατί είναι απόλυτη ανάγκη.
Ο εργοδότης θα έχει έλλειψη προσωπικού για 4 μήνες.
Ζύγισέ τα τωρα. Εργοδότης απο τη μία και γυναίκα απο την άλλη. Ποιος περνάει πιο δύσκολα?
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
 
---------------------------------------------------------------



Δε θα ήθελα να απευθυνθω στην κοπέλα που έγραψε το παράπονό της άλλα στην απάντηση, που της δόθηκε την τελευταία.¨Εχω να πω λοιπόν τα εξής:
Είναι γεγονός πως αυτό με την επαπειλούμενη εγκυμοσύνη έχει γίνει λίγο μόδα.Γνωρίζεις όμως πόσο περισσότερα περιστατικά υπάρχουν στις μέρες μας δύσκολης εγκυμοσύνης?
Το θεωρώ το λιγότερο αστείο να ακούω απο κάποιον ,που ούτε έχει μπει, ούτε πρόκειτε να μπει σε αυτή την κατάσταση ότι μπορεί να δουλεύεις μια μέρα πριν γεννήσεις!! Μιλάμε σοβαρα???Με το λιγοτερο 10-15 κιλά πάνω σου, την κοιλιά ασήκωτη,μπορείς να δουλεύεις? Απλά ορισμένες γυναίκες με πολύ καλή εγκυμοσύνη ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ να το τραβάνε όσο γίνεται πιο πίσω ώστε να έχουν λίγο περισσότερο χρόνο με το μωράκι τους.Για ρώτα τες όμως πόσο εύκολο τους ήταν!!!
Η επιχείρηση σου λέει γύρνα στη δουλειά σου σε 3,5 μήνες. Ξέρεις πως είναι ένα βρέφος 3,5 μηνών? 'Εχεις ιδέα πόσο νωρίς είναι να αφήσεις ένα βρέφος, πόσο βαρύ είναι για τη μαμά και το ίδιο? Μάλλον οχι...
Οι δύο ώρες για ένα χρόνο είναι απώλεια για τον εργοδότη???Οι υπόλοιποι συνάδεφοι,που αναφέρεις να υποθέσω πως είναι μόνο άντρες,που υποφέρουν από αυτές τις γυναίκες? Άνδρες ανύπαντροι? Οι ώρες υπερωρίας ,που κάνει καθένας απο εμάς και δεν πληρώνονται? Γνωρίζεις την άδεια,που δικαιούνται οι γυναίκες,που δουλεύουν στο δημόσιο? Οι γυναίκες από άλλα κράτη της ευρώπης? Για ρώτα πριν πεις τις ελληνίδες μέλλουσες μαμάδες ευνοημένες!!
¨Εννοείται πως μια μαμά θα έχει πάντα σαν προτεραιότητα την οικογένειά της, αλλα αυτό γιατί συνεπάγεται πως δεν είναι καλή στη δουλειά της?Όσο για τα χρήματα, ψαξε λίγο να δεις στον ιδιωτικό τομέα τι χρήματα δίνονται επιπλέον σαν επίδομα για κάθε παιδί και θα βάλεις τα γέλια.
Πέρα όμως από όλα αυτά, η κοπέλα μίλησε σαν ΜΑΜΑ ,που δεν την πάιρνουν στη δουλειά κ εσύ έγραψες κυρίως για τις μέλλουσες μαμάδες. Άρα τι? Το μήνυμα είναι μακριά οι γυναίκες απο τη δουλειά γιατι οι ανύπαντρες θα παντρευτούν, οι παντρεμένες θα κάνουν παιδιά και οι μαμάδες θα νοιάζονται γι αυτά?
Καλό είναι να σκεφτόμαστε πριν αρχίσουμε να γράφουμε ότι να ναι. Λίγο σκέψη και λίγο σύνεση..
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!