tromaktiko: Επιστολές σε ιδιοκτήτες κατοικιών και οικοπέδων για να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολές σε ιδιοκτήτες κατοικιών και οικοπέδων για να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους



Πορθεσμία για να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου έχει δώσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών
Επιστολές σε ιδιοκτήτες κατοικιών και οικοπέδων σε ακριβές περιοχές, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο...
 πάνω από 10.000 ευρώ ο καθένας, απέστειλε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, καλώντας τους να τις εξοφλήσουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, η Γενική Γραμματεία προειδοποιεί ότι θα κινηθεί κατά
προτεραιότητα διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών, συμπεριλαμβανόμενου και πλειστηριασμού.

Ο εντοπισμός των οφειλετών έγινε ύστερα από ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων που διενήργησε η ΓΓΠΣ.

Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε διασταυρώσεις περιουσιακών στοιχείων ιδιοκτήτες κατοικιών ή και οικοπέδων σε επιλεγμένες ακριβές περιοχές κατοικίας με τιμή ζώνης άνω των 2.500 ευρώ και με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 1.000 ευρώ.

Από τις διασταυρώσεις προέκυψαν:

- 304 ιδιοκτήτες ακινήτων στη Φιλοθέη και το Παλαιό Ψυχικό, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,5 εκατ. ευρώ και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 454,1 εκατ. ευρώ.

- 148 ιδιοκτήτες ακινήτων στην Εκάλη και την Νέα Ερυθραία, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 3,6 εκατ. ευρώ και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 222,7 εκατ. ευρώ.

- 245 διοκτήτες ακινήτων στη Βούλα και τη Βουλιαγμένη, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 3,4 εκατ. ευρώ και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 350 εκατ. ευρώ.

- 75 ιδιοκτήτες ακινήτων στο Πανόραμα και την Καλαμαριά, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 1 εκατ. ευρώ και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 135 εκατ. ευρώ.

Επίσης η ΓΓΠΣ πραγματοποίησε διασταύρωση από τη βάση δεδομένων των φαρμακείων που τηρεί, με το αρχείο οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Από την διασταύρωση εντοπίστηκαν 235 οφειλέτες με βεβαιωμένες οφειλές, συνολικού ποσού 5,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 4,1 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες (βρέθηκε μόνο ένας οφειλέτης με οφειλές 2,1 εκατ. ευρώ σε αναστολή για μέρος της οφειλής του).

Στους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές είχαν αποσταλεί επιστολές-προσκλήσεις για εξόφληση των οφειλών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, 122 είχαν εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, συνολικού ποσού 400.000 ευρώ και 50 προχώρησαν σε ρυθμίσεις των οφειλών τους εκ ληξιπρόθεσμου κεφαλαίου 800.000 ευρώ με καταβολή της πρώτης δόσης.

Για τους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση εξόφλησης, δρομολογούνται κατά προτεραιότητα διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.

in.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!