tromaktiko: Για τους ιερείς...συνέχεια

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Για τους ιερείς...συνέχεια



Όπως είσαι εσύ ένας απλός πολίτης, έτσι είμαι και εγώ. Σε πιστεύω, δε διαφέρουμε σε τίποτε...Απλά, εγώ έχω βιώματα στην εκκλησία που εσύ δεν έχεις. Δε σε κατηγορώ γι αυτό. Μπορεί να μην είχες ποτέ, μπορεί να είχες και μάλιστα να μην ήταν τα σωστά.
 
Όποια άποψη έχεις για την εκκλησία, σεβαστή. Άλλο σεβαστή και άλλο αποδεκτή από εμένα.
Αν νομίζεις ότι οι Ιερείς, τουλάχιστον αρκετοί από αυτούς, δεν επιτελούν λειτούργημα, σεβαστό.
Αν νομίζεις ότι το κρασί και το ψωμί δε μετουσιώνονται σε Αίμα και Σώμα Χριστού, σεβαστό.
Αν νομίζεις ότι η Εκκλησία σε κρατά στο σκοταδισμό, σεβαστό. Διακρίνεις πως η σημερινή κοινωνία είναι φωτισμένη και προοδευτική...που ζει μακρυά απ το Θεό; (Εδώ αν θέλεις προσπάθησε να απαντήσεις μέσα σου στα εξής 3 πράγματα: α) για το εμπόριο λευκής σαρκός, τη διαρκή κακοποίηση γυναικών, για τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών κτλ, β) για τα ναρκωτικά που πωλούνται και τους ανθρώπους που πεθαίνουν απ αυτά (ανεξάρτητα αν έκαναν αυτοί την 1η λάθος κίνηση) και γ) για το εμπόριο όπλων και τους κατα τόπους πολέμους...φταίει άραγε ο Χριστός και η Εκκλησία; Αυτά διδάσκει η Εκκλησία ή μήπως αυτά συμβαίνουν λόγω της κατάχρησης της ελεύθερίας που έχει ο κάθε άνθρωπος, ο οποίος απομακρύνεται απ το Θεό;)
Αν νομίζεις πως στον ψυχολόγο που κάνεις μια εξαγόρευση της ζωής σου, θα πάρεις το κάτι παραπάνω απ την εξομολόγηση, σεβαστό. (Όμως σκέψου εδώ πως μάλλον έχεις μπερδέψει την εξομολόγηση με την ψυχανάλυση. Στην εξομολόγηση πας με συντριβή για κάτι που αισθάνεσαι πως έχει βλάψει τον εαυτό σου ή έναν άνθρωπο πιθανόν και ζητάς συγνώμη απ το Θεό. Δε νομίζω να μπορεί να γίνει από έναν ψυχολόγο αυτό...διότι στην εξομολόγηση ο ίδιος ο Χριστός σου δίνει την άφεση.)
Αυτό που μας χωρίζει είναι η πίστη. Δε λέω ότι πιστεύω πολύ, αλλά προσπαθώ.
Αν εσύ νοιώθεις ότι δεν έχεις ανάγκη πίστης, μεγάλος/μεγάλη είσαι και ελέυθερος να ακολουθείς ό,τι αγαπάς.
Εγώ πάντως έχω νοιώσει και πως είναι να νοιώθεις σα "πουλάκι", ανάλαφρος μετά την εξομολόγηση, έχω βρει λύσεις μέσω της προσευχής και έχω μυρίσει αρκετές φορές την ευωδία λειψάνων Αγίων...
Όλα αυτά μπορεί να μη σου λένε τίποτε, όμως για μένα είναι ιερές στιγμές.
Εσύ και οι υπόλοιποι που σκέφτεστε έτσι, τουλάχιστον μπορείτε να σεβαστείτε τις δικές μας απόψεις και να μη μας ενοχλείτε ή να μην τις βρίζετε, όπως εμείς δεν τις βρίζουμε.
Πάντως, άφησε ένα παραθυράκι στην καρδιά σου...μπορεί κάτι να βρείς στο τέλος στην εκκλησία και να σε γεμίσει τόσο, όσο δε φαντάζεσαι.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!