tromaktiko: Προς όλους τους επιχειρηματίες εκεί έξω: ΑΡΚΕΤΑ!

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Προς όλους τους επιχειρηματίες εκεί έξω: ΑΡΚΕΤΑ!



Έχετε χάσει το νόημα. Δεν υπάρχει πλέον αξιοπρέπεια προς τους καλλιτέχνες σήμερα και για αυτό θα κλείνετε ένας προς ένας τα μαγαζιά σας χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Δε φταίει η κρίση - φταίτε εσείς που το βλέπετε παρτάκικα και εγωιστικά το θέμα και όχι συμβιωτικά με τις μπάντες.

Είμαι καλλιτέχνης σημαίνει έρχομαι στο μαγαζί σου φίλε μου για να παρουσιάσω τη δουλειά μου και να φέρω και τον κόσμο που με ακολουθεί για να το δεί. Αυτό δε σημαίνει ότι θα φέρω ΜΟΝΟ εγώ κόσμο. Το μαγαζί είναι δικό σου - εσύ είσαι ο επιχειρηματίας - άρα εσύ που παίρνεις το ρίσκο θα πρέπει ΠΡΩΤΙΣΤΑ να φροντίσεις να βγούν τα λειτουργικά σου έξοδα - ΟΧΙ ΕΓΩ. Αν η βραδιά δεν πάει καλά - δε σημαίνει ότι φταίω εγώ άρα δεν θα πρέπει να πληρωθώ. Με την ίδια λογική γιατί δε λες στο μπαρμαν που περίμενε όλο το βράδυ ότι δεν πήγατε καλά άρα ότι δεν θα πληρωθεί?

Είμαι καλλιτέχνης σημαίνει ότι δεν κάνω εγώ τη διαφήμιση μόνο για το event μας αλλά και εσύ. Δεν είναι η δουλειά μου να είμαι pr, ούτε διαφημιστής, ούτε πληρώνομαι για αυτό αλλά και να πληρωνόμουν πάλι δε θα ήθελα να το κάνω γιατί με αποσπά από αυτό που θέλω να παρουσιάσω στον κόσμο και αν δεν είμαι συγκεντρωμένος εσύ θα ΧΑΣΕΙΣ κόσμο επειδή εγώ δεν ήμουν καλός στη δουλειά μου.

Είμαι καλλιτέχνης σημαίνει ότι έχω άποψη για αυτό που κάνω και ΟΧΙ ρε φιλαράκο δε θα έρθω να παίξω με ένα λιγότερο πληκτρά, ούτε χωρίς μπασίστα, ούτε θα αλλάξω το πρόγραμμά μου για να χορέψει η χοντρή κυρία που ακούει σκυλάδικο. Το να είμαι ευέλικτος πάνω στο πρόγραμμά μου με βάση τον κόσμο που έχω από κάτω αφορά εμένα και μόνο. Νομίζω θα εκπλαγείς με το ότι τελικά πουλάνε και άλλα πράγματα πέρα από το σκυλάδικο που νόμιζες ότι πουλάει...

Είμαι καλλιτέχνης και εσύ είσαι επιχειρηματίας και έχεις μουσική σκηνή. Εγώ ξέρω να παίζω, να τραγουδάω κτλ... φρόντισε να μάθεις και εσύ λοιπόν ή να έχεις κάποιον που να ξέρει υπεύθυνο το τι χρειάζεται για να τρέξει μια μουσική σκηνή. Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρεις τι σημαίνει backline ή pa και να θες να στήσεις live για 7.000 άτομα με τον ήχο να βγαίνει από το κινητό μου.

Αν δουλεύαμε πραγματικά μαζί στην προώθηση ενός event όλα θα πήγαιναν καλύτερα.
Εσύ ζητάς και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο για αυτό και είναι σχεδόν σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα όταν εγώ θα είμαι πλέον σπίτι μου και θα γράφω μουσική για την πάρτη μου χωρίς να την δείχνω - εσύ θα είσαι φυλακή για χρέη.
Δε θα φταίει η Κρίση ούτε η καπναπαγόρευση. Το στραβό σου το κεφάλι θα φταίει που δεν άκουσες κανέναν πιτσιρικά που είχε κάτι να σου πεί επειδή εσύ είχες το know how και ήξερες από νύχτα ενώ αυτός όχι.
Ζητάμε τα στοιχειώδη για όλους ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ με ΠΟΣΟΣΤΑ:

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ πήγε δεν πήγε καλά. πχ 150 ευρώ που καλύπτουν έξοδα προβών, μεταφορικά από και προς το μαγαζί, μη κλείσιμο άλλης εμφάνισης στην ίδια μέρα για οποιονδήποτε από τους μουσικούς. Έτσι είμαστε σίγουροι και εμείς ότι εσύ θα προσπαθήσεις να φέρεις έστω το βασικό κόσμο για να πας καλά και δε θα περιμένεις πάλι να τα αρπάξεις.

ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ. Αν δεν ήρθαν αρκετοί για να καλύψεις τα λειτουργικά σου έξοδα είναι ΚΑΙ δικό σου πρόβλημα. Δεν είμαι φιλόπτωχο. Εργάζομαι και εγώ για να μπορώ να συνεχίσω να πληρώνω τις πρόβες μου, να βελτιώνω τον εξοπλισμό μου, να γράφω τους δίσκους μου κτλ κτλ...

ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ. Αν πάμε καλά θέλω και εγώ να το νιώσω αυτό στην τσέπη μου για να έχω κίνητρο να προσπαθώ περισσότερο κάθε φορά να πηγαίνουμε καλά, αλλά και για να επενδύσω στον εξοπλισμό μου. Αν έχεις από έναν αριθμό και πάνω κατανάλωση που να καλύπτει τα λειτουργικά σου έξοδα τότε θέλω από εκεί και πάνω να με δίνεις ένα ποσοστό δίκαιο που προσπάθησα και σου έφερα έξτρα κόσμο πχ. 30% στο συνολικό τζίρο πάνω από το όριο κατανάλωσης που καλύπτει τα λειτουργικά σου έξοδα. Έτσι αν τα λειτουργικά σου είναι 500 ευρώ και εσύ έβγαλες 2500 τότε στα 2000 θέλω το 30% πέρα από την αμοιβή μου από την είσοδο. Δίκαιο?

ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ. Αν νομίζεις ότι με το να βγάλεις το event στο facebook έκανες κάτι τότε είσαι τουλάχιστον πολύ αδαής. Ο κόσμος έρχεται μόνο αν ακούσει για το μαγαζί σου στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, ή βλέπει αφισοκολλημένα ολόκληρα γήπεδα με τα event σου. Με κανέναν άλλο τρόπο.

Αν δεν καταλάβετε αγαπητοί ότι η σχέση μας είναι συμβιωτική - τότε θα χαρώ πολύ μιας και θα μείνω άνεργος να γίνω ο κλητήρας που θα καρφώνει την ένδειξη "ΠΩΛΕΙΤΑΙ" στο παλαί ποτέ αρχοντικό σας...

Και εις άλλα πολλά!


Με την ελπίδα κάποιοι από εσάς να ξυπνήσετε για να βρούμε μια λύση που να δουλεύει για όλους...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!