tromaktiko: Σχετικά με τους νέους και την ναυτιλία

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Σχετικά με τους νέους και την ναυτιλία



Στέκομαι στη φίλη μου που εγραψε το εξής κείμενο ( http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_7134.html ), θα συμφωνήσω μαζί της αλλα ξεχνάει κατι πολύ βασικότερο προτού φτάσει το θέμα στο στάδιο που αναφέρει.
Το θέμα στην Ελλάδα δεν ειναι μονο το δύσκολο μπαρκο (που και μπάρκο βρίσκεις, οι δόκιμοι αξιωματικοί εχουνε μεγάλο πρόβλημα με αυτό), αλλα η ΦΤΩΧΗ παιδεία και ΗΓΕΣΙΑ που υπάρχει. Είναι δυνατόν να ανακοινώνουν οτι σκοπεύουν να ανεβάσουν το επίπεδο των σχολών (μιας και καποιες απο τις ακαδημιες εμπορικού ναυτικού ειναι μπατε σκυλοι αλέστε), και ταυτοχρονα ΟΧΙ απλως να μειώνουν τον αριθμό εισακτέων (πραγμα που γίνεται ΠΡΩΤΗ φορά κατα τόσο πολυ),αλλα να αλλάζουν τον τροπο εισαγωγής και τα ποσοστα απολυτηρίου και πανελληνίων και ΚΑΤΑΡΓΟΝΤΑΣ την βαση του 10. Το αποτελεσμα? Δεκάδες παιδια που είχανε 11.000-16.000 μόρια και πολλα απο αυτά σιγουρα ειχανε μια επαγγελματικη ωριμότητα ωστε να ξέρουν οτι αυτο ειναι κατι που θέλουν να ακολουθήσουν, να μείνουνε εκτός, και να μπούνε μέσω πανελληνίων άτομα με 6.000-9.000 μορια(!!!!).
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ? ΑΥΤΗ ειναι η αναβάθμιση των ακαδημιών του Εμπορικού ναυτικού και της εκπαίδευσης?
Και να μη ξεχάσω για το τελος, πως ολα τα παραπάνω ανακοινώθηκαν τελευταια στιγμη (ε ναι, συνήθειο μας εχει γινει), αφήνοντας πόσα παιδια που ειχανε κανει όνειρα και σχέδια όχι απλως εκτος των ακαδημιών , αλλα και εκτος γενικότερα , καθως ουτε χρόνος υπήρχε να κανεις αλλο βήμα οσο αφορα την εκπαίδευση αλλα και λογο του ορίου ηλικιας που πολλα παιδια αποχαιρετούνε για παντα το ονειρο τους λογο καποιας επιτροπης παχύσαρκων (κατα πασα πιθανοτητα) και πνευματικα λοβοτομημένων ανθρώπων που κακώς έχουνε λόγο σε τέτια θέματα.
Θα μπορούσα να γράψω χιλια δυο πράγματα ακόμη αλλα δεν θέλω να κουράσω. Το μονο που θελω να δω ειναι τι θα συμβεί του χρονου.
Και διευκρινιστικα, ναι, ειμαι και εγω ενα απο τα παιδια που μείνανε εκτος φετος λογο του τροπου και του αριθμού εισαγωγής, ενω ολες τις προηγουμενες χρονιες θα έμπαινα ανετα....

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νομίζω ότι ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ με αυτήν την ανάρτηση http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_4002.html#more
οι νέοι δεν γνωρίζουν την ελληνική ναυτιλία
Η κόρη μου και αρκετοί ακόμα είναι στην σχολή στον Ασπρόπυργο του Εμπορικού Ναυτικού
ψάχνουν να βρούνε καράβι για να συνεχίσουν της σπουδές τους γιατί αν δεν κάνουν πρακτική σε καράβι δεν μπορούν να συνεχίσουν τώρα που κάνατε την έρευνα και έχουν φτωχή εικόνα για τη Ναυτιλία. Οι ΜΑΘΗΤΕΣ ??? αν θέλετε να σας δώσω ονόματα ΜΑΘΗΤΩΝ που δεν έχουν βρει ακόμα καράβι και είναι αρκετοί γύρω στους 120 -180
ΥΓ έχουν εξαντλήσει όλες της εταιρείες στην Αθήνα, γιαυτό τον λόγο ΑΣΤΕ την παραπληροφόρηση!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!