tromaktiko: Έκανε το καθήκον της η Άρσεναλ Πρόκριση και για τη Μαρσέιγ

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Έκανε το καθήκον της η Άρσεναλ Πρόκριση και για τη Μαρσέιγ



Πρόκριση και για τη Μαρσέιγ
Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ... Μπάγερν και Ρόμα πέρασαν από τον 5ο όμιλο, Τσέλσι και Μαρσέιγ απ΄τον 6ο, Ρεάλ και Μίλαν απ΄τον 7ο και Σαχτάρ, Άρσεναλ απ΄τον 8ο.Επικό διπλό του Άγιαξ στο Σαν Σίρο επί της Μίλαν με 0-2.

5ος όμιλος

Ένα μικρό ξέσπασμα στο πρώτο μέρος ήταν αρκετό για τους Βαυαρούς προκειμένου να κλειδώσουν τη νίκη και να τερματίσουν στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου επικρατώντας της Βασιλείας με 3-0.. Συγκεκριμένα, ο Ριμπερί ήταν αυτός που στο 35΄ πλάσαρε εύστοχα σε κενή εστία από το ύψος του πέναλτι ανοίγοντας το σκορ για τους Γερμανούς. Η Βασιλεία δεν πρόλαβε καλά καλά να συνέλθει και δέχτηκε δεύτερο γκολ αυτή τη φορά απ΄τον Τίμοστσουκ ο οποίος στο 37΄με κοντινή προβολή ύστερα από κόρνερ "κλείδωσε" τη νίκη για τους γηπεδούχους. Όμως η Μπάγερν δεν σταμάτησε εκεί και φιλοδώρησε με άλλο ένα γκολ τους Ελβετούς με τον...συνήθη ύποπτο Ριμπερί. Συγκεκριμένα, από ανάπτυξη από τη δεξιά πτέρυγα ο Μίλερ έστρωσε πολύ όμορφα στον Γάλλο και εκείνος με ακόμα πιο όμορφο πλασέ τριπλασίασε τα τέρματα των Βαυαρών.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Κλουζ υποδέχτηκε τη Ρόμα. Οι "τζιαλορόσι" ευτύχησαν να μπουν μπροστά στο σκορ με πολύ όμορφο πλασέ του Μποριέλο στο 21΄. Η ιταλική ομάδα έδειχνε να κρατάει μαεστρικά το αποτέλεσμα, ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Συγκεκριμένα, δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ενενηνταλέπτου οι Ρουμάνοι με σουτ του Τραορέ κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να πάρουν τον βαθμό στην έδρα τους.

6ος όμιλος

Την πρόκριση ως δεύτερη στην επόμενη φάση εξασφάλισε η Μαρσέιγ επικρατώντας με 1-0 της πρωτοπόρου Τσέλσι με γκολ του Μπραντάο στο 81΄.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η ουραγός και αδιάφορη Ζίλινα αντιμετώπισε στη Σλοβακία την Σπαρτάκ Μόσχας σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι που διεκόπη για περίπου 15 λεπτά. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με κεφαλιά του Μαιτάν στο 48΄για να ισοφαρίσουν λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 54΄οι Τσέχοι με τον Άλεξ. Σαν να μην έφτανε αυτό οι φιλοξενούμενοι έφεραν "τούμπα" το ματς με κοντινή προβολή του Ίμπσον στο 61΄. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με την Ζίλινα να φεύγει δίχως βαθμό στο σακούλι της στις έξι αγωνιστικές που κλήθηκε να δώσει.

7ος όμιλος

Για τον 7ο όμιλο η Ρεάλ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 12΄όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο από αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο Μπενζεμά ανενόχλητος δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.Από εκεί και έπειτα η Οσέρ πίεσε για την ισοφάριση, ωστόσο οι προσπάθειές της απέβησαν άκαρπες. Η γαλλική ομάδα όχι μόνο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά δέχθηκε και δεύτερο γκολ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 49΄ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την διαγώνια πάσα του Μαρσέλο και με δυνατό σουτ καθάρισε για τους "μερένχες".Οι Ισπανοί δεν σταμάτησαν ούτε εκεί με τον Μπενζεμά να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση. Μάλιστα, ο Γάλλος στο 88΄ευτύχησε να πετύχει χατ-ρικ σφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την εκπληκτική παρουσία του στο παιχνίδι.

Την τρίτη θέση και την έξοδό του στο Γιουρόπα Λιγκ καπάρωσε ο Άγιαξ πέρνοντας μεγάλο διπλό στο Σαν Σίρο επί της Μίλαν. Οι Ολλανδοί επισφράγισαν έτσι με νίκη την εκπληκτική εμφάνισή τους κόντρα στους "ροσονέρι". Ο Ντε Ζέου ήταν αυτός που άνοιξε λογαριασμό για τον "Αίαντα" ανοίγοντας το σκορ με ευθύβολο δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή στο 57΄ και παγώνοντας το Σαν Σίρο. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 66΄ήταν η σειρά του Αλντερουέιλρεντ με εκπληκτικό σουτ από πλάγια θέση ν α στείλει την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του γκολκίπερ των Ιταλών διπλασιάζοντας τα τέρματα των Ολλανδών.

8ος όμιλος

Στον εύθραυστο 8ο όμιλο η Άρσεναλ έκανε το καθήκον της και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση επικρατώντας της Παρτιζάν με 3-1 αν και για 70 περίπου λεπτά καρδιοχτύπησε . Ο Φαν Πέρσι ήταν αυτός ο οποίος ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 30΄ και έβαλε μπροστά τους "κανονιέρηδες". Οι Σέρβοι όμως κατάφεραν να απαντήσουν στο δεύτερο μέρος με τον Κλεό φέρνοντας το ματς στα ίσια. Αυτό ωστόσο ήταν παροδικό καθώς η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ πήρε και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης με τον Γουόλκοτ στο 73΄. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Νασρί "κλείδωσε" τη νίκη για τους γηπεδούχους γράφοντας το τελικό 3-1.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου οι ελπίδες της Μπράγκα για πρόκριση στην επόμενη φάση αποδείχθηκαν φρούδες και έτσι οι Πορτογάλοι συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Μπράγκα αν και στάθηκε καλά στο παιχνίδι, ένα μικρό διάστημα αδράνειας ήταν ικανό να την οδηγήσει στην ήττα. Συγκεκριμένα, στο 78΄η Σαχτάρ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Ρατ και ο Λουίς Αντριάνο στο 83΄σφράγισε τη νίκη των Ουκρανών που αποχεραιτούν τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

http://www.balla.gr/?v=2&dbt=1&aid=23137
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!