tromaktiko: Σχόλιο για τις εξετάσεις οδήγησης...

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Σχόλιο για τις εξετάσεις οδήγησης...



Σταματήστε να είστε πουλάδες και μάλιστα πλουμιστές. Μόνο με τη μουρμούρα δείχνετε ότι παίζουν μαζί σας... και η μόνη σας αντίδραση είναι να κατηγορείται την κακία σας τη μοίρα, που σας έτυχαν αυτοί οι κακοί.
Μην μπερδεύεστε δεν επιτίθεμαι σε κανένα, αλλά νομίζω ότι σκοπός όλων μας είναι να κάνουμε τη δουλειά μας, ειδικά στις συναλλαγές μας με το δημόσιο, με τρόπο όμορφο, σωστό και νόμιμο. Σκοπός μας δεν είναι να σκουπίζουμε τα μάτια ο ένας του άλλου, ανταλλάσσοντας λόγους παρηγοριάς και ιστορίες φρίκης.
Όταν κάποιος σε αδικεί, τον καταγγέλλεις, διεκδικείς το δίκιο σου, αντιδράς. Δεν λες «Οκ, συνέβη πάλι» και μαζεύεις μια ακόμα ιστορία που η ριμάδα κοινωνία σε πλήγωσε προκειμένου να κλαφτείς σε φίλους, γνωστούς και κάνα μπλοκ.
Θα μου πεις τι να κάνω; Να διαβάσεις, άνθρωπε μου, να ξεστραβωθείς. Από προηγούμενη ανάρτηση έμαθα ότι υπάρχει υπουργική απόφαση, που περιγράφει με ακρίβεια τις δοκιμασίες και τους λόγους που σε «κόβουν». Να την βρεις, να την ζητήσεις από τον δάσκαλο σου και εάν σου κάνει τσιριμόνιες, να την απαιτήσεις. Μην πας προβατάκι στη σφαγή και περιμένεις να σε λυπηθούν που είσαι «καλό παιδί» αλλά αδιάβαστο.
Ακόμα φρόντισε να μετακομίσεις από την αγγελοχώρα στον πραγματικό κόσμο. Αφουγκραστείτε τι παίζει στην κοινωνία, κανένας μας δεν είναι το «πνεύμα του καλού». Ένας αναγνώστης του τρομακτικού έλεγε ότι πολλές φορές οι δάσκαλοι οδήγησης έρχονται και σου ζητάν και 100 και 200 και 300 ευρώπουλα, ανάλογα με το τι κουστουμάκι σου έχουν κόψει, και λαδώνουν την πορτοφολά τους. Οι εξεταστές δεν ξέρουν τίποτα και εάν περάσεις με την αξία σου, έρχεται ο δάσκαλος και σου λέει ότι σου ξηγηθήκανε ζάχαρη επειδή τα ακούμπησες. Εάν κοπείς από κουταμάρα σου ή γιατί δεν σου τα έχει μάθει αυτός καλά, σκάει το παραμύθι ότι οι εξεταστές ήθελαν και “άλλα”, μην φοβάσαι όμως γιατί θα το κανονίσει αυτός να δώσεις την άλλη φορά «στο έτσι», να κάνετε όμως κάνα μαθηματάκι στο μεταξύ για να μην χάσεις την φόρμα σου, Σουμάχερ.
Επίσης όταν ξέρεις με ακρίβεια στο τι θα εξεταστείς, μπορείς να ελέγχεις καλύτερα στο τι σου μαθαίνει ο δάσκαλος σου.
Θα μου πεις, δεν υπάρχουν λαδιάρηδες εξεταστές; Το αντίθετο. Υπάρχουν κάτι αλεπούδες που βλέπουν τα κοτοπουλάκια και ξερογλείφονται. Αυτούς πατήστε τους στο λαιμό, να απολυθούν να τελειώνουμε. Υπάρχει ειδικό «σώμα» επιθεωρητών του υπουργείου μεταφορών, που κυνηγά αυτές τις «βρωμιές». Ψάξτε το, κάνε την επώνυμη καταγγελία σου και στη νομαρχία και στους ελεγκτές και για να είσαι σίγουρος δημοσιοποίησε το, χωρίς το όνομα σου εάν δεν γουστάρεις, για να μην μπορούν να τη θάψουν και να γλυτώσουν έτσι απλά. Να αναγκαστεί δηλαδή ο κόρακας να βγάλει το μάτι του άλλου κορακιού.
Καταγγελία όμως κάνεις όταν έχεις διαβάσει, ξέρεις και έχεις δίκιο , όχι όταν λες ότι σου κατέβει. Γιατί άκουσα κάτι “παλικαράκια” να θεωρούν ασήμαντο γεγονός την ζελατίνα του κράνους. Καλό μου παιδί όσοι έχουμε οδηγήσει χρόνια «μοτόρια» έχουμε δεινοπαθήσει από έντομα που μας έσκασαν στα μούτρα. Ένας κολλητός μάλιστα που του ήρθε στο μάτι πήγε να μας αφήσει χρόνους και καιρούς, γιατί έχασε τον έλεγχο, από τότε φορά πάντα κράνος και πάντα με κλειστή ζελατίνα. Ακούστε και κανένα παλαιότερο, δεν χρειάζεται να πάθεις για να μάθεις, καθώς σε μερικές περιπτώσεις η δεύτερη ευκαιρία δίνεται σπάνια
Ακόμα υπάρχουν κράνη καλά. Που σου προσφέρουν ασφάλεια και βλέπεις πάντα τέλεια και όχι κάτι τελευταία των 10 ευρώ που θολώνουν και δεν βλέπεις τίποτα. Εάν θέλεις μηχανή θα τα “σκάσεις” στο κράνος, για να είσαι σοβαρός και όχι κάγκουρας που ξέρει μόνο να ρίχνει «ξερογκαζιές» με την κομμένη εξάτμισούλα του, μπας και τσιμπήσει κάνα κοριτσάκι άβγαλτο.
Αυτά τα ολίγα και μάθημα δεν κάνω σε κανένα, αλλά έγραψα ένεκα που μου την σπάει η κλάψα αδερφάκι μου. Όσοι είστε μάγκες και μαγκίτισσες ακούστε, «ψυλλιαστείτε» και πράξτε ανάλογα. Για τους άλλους που δεν δίνουν ξανά εξετάσεις, γιατί και καλά την πρώτη φορά ήταν έτσι αλλιώς και αλλιώτικα, αλλά δεν βγήκαν να το καταγγείλουν, τι να πω; Ίσως νιώθουν καλύτερα έτσι!!


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!