tromaktiko: Το δικό τους «θέατρο των ονείρων»...

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Το δικό τους «θέατρο των ονείρων»...



Οι Χιλιανοί ανθρακωρύχοι, των οποίων η ιστορία συγκλόνισε τον πλανήτη, θα βιώσουν το δικό τους «θέατρο των ονείρων», καθώς θα παραβρεθούν στην αναμέτρηση της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ στο «Ολντ Τράφορντ».

Όταν αυτοί οι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα έγκατα της γης το περασμένο καλοκαίρι, όλος ο κόσμος παρακολούθησε μέσα από τις οθόνες του την επιχείρηση διάσωσής τους, που διήρκεσε περισσότερο από 2 μήνες, όπως και τις σκηνές με τους ανθρακωρύχους να βλέπουν το Μουντιάλ αρκετά χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια.

Ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, του οποίου ο πατέρας ήταν επίσης ανθρακωρύχος, εμφανώς συγκινημένος από την περιπέτειά τους, τους προσκάλεσε στην Αγγλία σε συνεργασία με την εταιρεία της πατρίδας τους, Concha y Toro, για τους γνωρίσει από κοντά και να παρακολουθήσουν από κοινού το παιχνίδι της Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ. Οι 23 Χιλιανοί, λοιπόν, ταξίδεψαν στο Νησί παρέα με τον θρύλο του ποδοσφαίρου τους, Ελίας Φιγκερόα. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είστε οι ίδιοι άνθρωποι για τους οποίους όλος ο κόσμος παράτησε τα πάντα. Όλοι είναι πολύ υπερήφανοι για εσάς», ήταν οι δηλώσεις του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τη σειρά σχολίασε, «είναι φανταστικό ότι έχουν έρθει και θέλω πολύ να τους γνωρίσω. Είναι άνθρωποι που έδειξαν τεράστια εγκράτεια και επιμονή για να μείνουν ζωντανοί. Είναι ζωντανά παραδείγματα που πάντα πρέπει να έχεις ως πρότυπα. Η δουλειά ενός ανθρακωρύχου, να χρειάζεται να δουλεύεις στα έγκατα της γης και να μην έχεις καμία επαφή με τον έξω κόσμο, είναι τεράστια θυσία για να βγάζεις τα προς το ζην. Είμαι σίγουρος θα ευχαριστηθούν το ταξίδι τους εδώ». Οι 23 ανθρακωρύχοι θα βρεθούν στις VIP εξέδρες του «Ολντ Τράφορντ» και είναι σίγουρο ότι μετά τις τραγικές στιγμές που έζησαν, η εμπειρία θα τους μείνει αξέχαστη!


http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!