tromaktiko: Λευκωσία: Οι Οικολόγοι δεν θέλουν ιχθυοτροφεία στην Τηλλυρία

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Λευκωσία: Οι Οικολόγοι δεν θέλουν ιχθυοτροφεία στην Τηλλυρία



Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και ο βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης τάσσονται εναντίον της προσπάθειας ορισμένων συμφερόντων -όπως αναφέρουν- για αλλαγή του καθεστώτος προστασίας που ισχύει, μέσω της Δήλωσης Πολιτικής για την Ύπαιθρο στη θαλάσσια περιοχή Τηλλυρίας.

Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι είχε κατατεθεί εισήγηση, ώστε να καταργηθεί η απαγόρευση δημιουργίας ιχθυοτροφικής μονάδας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πωμού και Κάτω Πύργου.

«Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», υποστηρίζουν οι Οικολόγοι, «η περιοχή Τηλλυρίας, που θεωρείται παρθένα από οποιαδήποτε επιμόλυνση και ρύπανση, θα κινδύνευε να υποστεί το φορτίο και την επικινδυνότητα που συχνά προκαλούν τα θαλάσσια ιχθυοτροφεία».

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, στην προσπάθεια του αυτή ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντι[ στών είχε τη συμπαράσταση των κοινοτικών Αρχών Τηλλυρίας, των τοπικών συνδέσμων των ψαράδων, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τηλλυρίας και του μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρου.

Οι Οικολόγοι αναφέρουν επίσης ότι πριν από κάποια χρόνια, οι ψαράδες της περιοχής Πωμού και Παχυάμμου, είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα όταν κατατέθηκε αίτηση για δημιουργία ιχθυοτροφείου στη θαλάσσια περιοχή τους.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!