tromaktiko: Η εξωτερική-οπτική μου γωνια.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Η εξωτερική-οπτική μου γωνια.



Καλημέρα
καθημερινα διαβαζω για το θεμα της μεταναστευσης και την αγανακτηση των νεων με τα οσα διαδραματιζονται στην Ελλαδα. Και δυστυχως δεν εχουν αδικο... Ειμαι 28 ετων και ξενιτεμενος εδω και ενα χρονο καπου στην Ευρωπη. Δεν αντεξα, πνιγομουνα για χρονια,οργανωθηκα και λιγο πριν το μεγαλο μπαμ του ΔΝΤ την εκανα! Η εως τωρα εμπειρια μου, μου λεει να σας πω...ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΙ ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ, ΑΔΕΡΦΙΑ. Ειδικα στην Ευρωπη τα πραγματα εχουν σφιξει και δεν ειναι ευκολο να ενταχθεις σε ενα μελος της και δει των βορειων χωρων της.
Μια μεθοδος που εφαρμοζεται, οπως ειδαμε να γινεται τωρα στην Ιταλια, ειναι αυτη της γλωσσας. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ. Και για να μην γινομαι απολυτος, παντα υπαρχει ενα ποσοστο που εργαζεται εστω και με αγγλικα,αλλα πιστεψτε με, ειναι ελαχιστο. Οποτε αν καποιος ειναι να μεταναστευσει καλο ειναι να γνωριζει την εκαστοτε γλωσσα αφου θεωρειται ενα απο τα σημαντικοτερα κλειδια που ανοιγουν πορτες.
Δευτερο και εξισου σημαντικο...ΠΤΥΧΙΑ. Οταν μου λεγαν οι δικοι μου στρωσου να διαβασεις, εγω ...εστρωνα το παπακι (γι αυτο κι εγω βρηκα τα αναλογα ζορια εδω!). Και φυσικα τα πτυχια θα πρεπει να ειναι μεταφρασμενα στην γλωσσα τους.
Τριτο, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ ΔΙΑΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΡΙΖΙΚΟ ΠΕΡΠΑΤΑ. Νομιζω οτι αυτη η φραση τα λεει ολα. Αμα σε θελει η ταναπου η τυχη...
Και φυσικα κατι ακομα το οποιο δεν απαριθμω με τα υπολοιπα γιατι το θεωρω αυτονοητο...ΧΡΗΜΑ. Μην ξεκινησει καποιος για αλλου με 100 ευρω, κατα την αποψη μου παντα, και κοιμαται κατω απο γεφυρες (ναι, γινονται και αυτα). Αν ειναι να βγαλει ταλαιπωριες,ας κατσει στην Ελλαδα κι ας κοιμηθει στην Ριο-Αντιριο. Χρειαζονται αρκετα χρηματα για ενοικια και διαφορα αλλα αναγκαστικα εξοδα. Τωρα το ποσα χρηματα αυτο εξαρταται απ τον καθενα μας, τον προορισμο του και ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ!!!
Αν θα με ρωτουσε καποιος αν αξιζει να δοκιμασει την τυχη του και τις δυναμεις του για αλλου, σιγουρα θα τον συμβουλευα 'ΝΑΙ'. Αξιζει, εστω με τις οποιες δυσκολιες. Σιγουρα η ζωη 'εξω' ειναι πολυ πιο ποιοτικη και πανω απ ολα νιωθεις ΠΟΛΙΤΗΣ. Με πολλα δικαιωματα αλλα και υποχρεωσεις, με νομους και ελαχιστους παρανομους.
Θα ηθελα να γραψω πολλα περισσοτερα αλλα δεν χωρανε ολα σε ενα κειμενο. Τα υπολοιπα ανακαλυψτε τα εσεις, ο καθενας με τα δικα του 'οπλα'.
ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!